Головна Новини Дозвілля стиль і краса Як чоловік може протистояти облисінню
commentss НОВИНИ Всі новини

Як чоловік може протистояти облисінню

Облисіння - одна з найбільш наболілих проблем для чоловіків

3 вересня 2019, 16:31 comments2665
Поділіться публікацією:
Як чоловік може протистояти облисінню

Алопеція, або випадання волосся, нині зустрічається повсюдно. З цією проблемою, згідно зі статистичними даними, зустрічається в 80% представників сильної статі. Причому 60% чоловіків помічають, що їх волосся стає значно рідше після двадцяти п’яти років.

Трихологи відзначають, що алопеція помолодшала. Останнім часом волосся починає випадати навіть після вісімнадцяти років, причому у тих чоловіків, які генетично не схильні до облисіння. Зупинити цей процес можна. Однак спеціальних шампунів недостатньо. Необхідно з’ясувати причини випадіння волосся і своєчасно вжити заходів, орієнтовані на збереження шевелюри.

Причини облисіння

Найчастіше облисіння виникає через спадковість або надмірну активність гормонів. Чоловічі гормони надають на волосяну цибулину вплив, від якого вона не може продукувати зростання нового волосся і в підсумку гине. Якщо у чоловіка спадкова схильність до облисіння, то цей процес практично неминучий.

Слід зазначити, що в 75% випадків алопеція передається по материнській лінії і лише в 20% — по лінії батька. Один відсоток — люди, облисіння у яких вперше проявилося в роду.

До причин чоловічого облисіння відносять порушення обміну речовини, гормональні збої, стреси, нестача вітамінів, неправильне харчування, а також ряд специфічних захворювань. У число останніх входить синдром Дауна, хвороба Аддісона та подібні недуги.

5ZskZW_hcNHalEfV3FGsgaRu_.jpg

Лікування облисіння

В даний час виділяють ряд медичних методик, орієнтованих на зміцнення волосся. Багато з них входять в число фітотерапевтичних способів. Вони роблять безпосередній вплив на шкірний покрив голови.

Одним з таких методів є іонофорез. При цій процедурі постійний гальванічний струм сприяє потраплянню ліків прямо в найглибші шари шкіри. В результаті підшкірне кровообіг прискорюється, клітини діляться швидше, обмінні процеси активізуються і поживні речовини потрапляють до волосяних цибулин. Це сприяє зміцненню волосся біля коріння і збільшує їх зростання.

Також практикується і міостимуляція. Вона здійснюється при впливі імпульсних струмів на стінки судин, які активізують резервні капіляри і запускають обмін речовин. У підсумку обсяг жирових клітин стає мінімальним, а гормональний фон вирівнюється.

Використовують і мікрострумову терапію. Імпульсне модулированное вплив сверхмалого електричного струму передається під шкіру голови, проникаючи в підшкірну клітковину. В результаті метаболізм поліпшується, і з організму виводяться продукти, що блокують роботу волосяних цибулин.

При кріотерапії здійснюється заморожування шкірних ділянок за допомогою спеціальних аплікаторів, які взаємодіють з рідким азотом. Останній виконує функції масажу для шкіри голови. За два-три курси такої терапії спостерігається результат у вигляді зростання нового волосся.

Практикують і вакуумний масаж. Банки встановлюють в зонах, де волосся вже не ростуть. Така процедура сприяє кращому повітрообміну і кровообігу, виведенню токсинів і зняття застою лімфи.

Найпопулярнішим методом є лазеротерапія. Вона передбачає використання лазерної низкоинтенсивной енергії, яка відновлює втрачені волосся. Лазеротерапія проводиться 20-30 хвилин кілька разів на тиждень. Підвищуючи циркуляцію крові і позитивно впливаючи на обмін речовин, такі процедури дають результат в 90% випадків. Волосся стає густішим і здоровіше.

Також видання "Коментарі" розкаже про шість причин ламкості волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!