Головна Новини Дозвілля подорожі Снігоступи: для чого потрібні і як вибрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Снігоступи: для чого потрібні і як вибрати

Снігоступи стануть у пригоді кожному, хто любить побродити взимку в диких місцях

22 серпня 2019, 16:51 comments5114
Поділіться публікацією:
Снігоступи: для чого потрібні і як вибрати

Снігоступи потрібні для зимових походів у гори і якщо ви шукаєте по цій темі інформацію, значить ви доросли до зимових пригод в горах і готові витрать гроші на хорошоее спорядження. Тоді погнали!

Для чого потрібні снігоступи

Снігоступи потрібні для пересувань по глибокому снігу який провалюється під вашою вагою. Така ситуація часто трапляється якщо тільки сніг випав або якщо сніг підтанув на сонці. Рухатися по снігу який провалюється дуже важко фізично і довго. Щоб цього уникнути і зберегти ноги сухими, варто вибрати і купити снігоступи хорошого бренду.

Які бувають снігоступи

Для чого потрібні снігоступи ми з'ясували, тепер розберемося які снігоступи бувають. Перше що потрібно знати перед купівлею, це те, що існує кілька типів снігоступів. Кожна модель створена для певних завдань.

Прогулянкові

Найпростіший варіант снігоступів для новачків. Такі снігоступи підходять для прогулянок не складним маршрутом з малим ухилом. Снігоступи типу "recreational" повинні легко фіксуватися на нозі і бути зручними у використанні.

sXXmYrDR4xbiMpIdAmDLr8CRk.jpeg

Беккантрі

Снігоступи типу "backcountry" ідеально підійдуть для складних подорожей по глибокому снігу. Снігоступи "backcountry" виділяють такі технічні елементи, як: агресивні кішки, подовжена форма, широка платформа.

Такі снігоступи найчастіше виготовляються з алюмінієвого каркасу для більшої надійності. Альпіністські кішки завжди будуть доречні в зимовому поході по горах. Звичайно снігоступи беккантрі коштують не дешево.

Бігові

Racing снігоступи не дуже популярні в Україні, адже їх конструкція створена для тренувань. Бігові снігоступи максимально легкі, завдяки укороченій п'яті, вузькій рамі і полегшеному кріпленню. У таких снігоступах варто бігати по утрамбованих дорогах, тому моделі, які підходять для бігу, не розраховані на глибокий сніг.

Як вибрати снігоступи

Спочатку потрібно вибрати необхідний тип снігоступів, який найкраще відповідає майбутнім подорожам або тренуванням. Далі вибираємо розмір снігоступів. Тут піде поділ на чоловічі, жіночі та дитячі моделі. У кожному варіанті своя лінійка з розмірами взуття для якої підійдуть снігоступи.

Кріпляться снігоступи до взуття за методом кріплення для сноуборду. Снігоступи краще приміряти на взуття в якому ви будете ходити в похід. Кріплення не повинне заважати ходьбі і не перетискати ногу. Кращі бренді Tubbs, TSL, MSR. Ну ось і все!

Також видання "Коментарі" розкаже про десять уроків виживання від Беара Грілза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!