Головна Новини Чоловік вино і напої Тільки не перегніть палку: червоне вино корисне для чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Тільки не перегніть палку: червоне вино корисне для чоловіків

Один келих червонго вина буде корисний, але не перестарайтеся

1 серпня 2019, 15:10 comments2292
Поділіться публікацією:
Тільки не перегніть палку: червоне вино корисне для чоловіків

Вживання червоного вина може захищати чоловіків від розвитку раку простати, заявили німецькі дослідники з Інституту імені Роберта Коха.

Група вчених вела спостереження за станом 611 тисяч добровольців, і в результаті прийшли до висновку про те, що алкогольний напій в помірних дозах володіє захисними властивостями щодо чоловічого здоров'я. За словами науковців, ризик появи "чоловічої" онкології завдяки вживанню червоного вина зменшується на 12%.

Даний ефект, як пояснюють автори проекту, пов'язаний зі здатністю поліфенолів, містяться у вині,  "впливати на агрегацію артеріальних тромбоцитів і чутливість до інсуліну".

Оздоровчу дію напою у зв'язку зі зниженням ризику розвитку раку простати можливо за умови вживання в день не більше одного келиха червоного вина, підкреслили вчені. Примітно, що винні поліфеноли демонстрували позитивне вплив в плані захисту від атеросклерозу, хвороби Альцгеймера і артриту.

Вчені вважають хороше вино напоєм, що володіє найменш руйнівним потенціалом для печінки за умови контролю над випивкою. Експерти ділилися рекомендаціями про те, як вживати алкоголь, щоб навантаження на цей важливий орган було не дуже значним. Слід віддавати перевагу більш міцним напоям, на зразок вина або віскі. А ось слабоалкогольні напої, на кшталт пива або різних лікарів, навпаки впливають на печінку куди більш згубно.

Так що підемо наприклад римлян — істина у вині.

Видання "Коментарі" також писало про те, що п'ють справжні ділові чоловіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!