Головна Новини Чоловік полювання та рибальство У гонитві за трофеєм: як зловити коропа
commentss НОВИНИ Всі новини

У гонитві за трофеєм: як зловити коропа

Слід врахувати все: від погоди до якості наживки

2 серпня 2019, 14:16 comments15125
Поділіться публікацією:
У гонитві за трофеєм: як зловити коропа

Короп є широко відомою і популярною серед рибалок рибою. Його люблять ловити і звичайні рибалки-любителі, і справжні професіонали – карпятники. Давайте трохи поговоримо про коропів, як про рибу, і про способи її лову.

Отже, як виглядає короп? Це велика риба, що має жовто-зелене і коричневе забарвленням. Має товсте трохи видовжене тіло, вкрите великою лускою. Велика голова з добре розвиненим ротовим апаратом. Верхню губу риби прикрашають дві пари добре розвинених усов.

Період лову коропа повністю залежить від погодних умов – чим раніше теплішає, тим раніше він починається. Одне з обов'язкових умов – це прогріта до температури 10 градусів вода. Загалом, основний час лову коропа припадає все ж на літній період, восени і навесні цю рибу зловити важче.

OpIuHwOqj1uI1lbVSsxEqjaqy.jpg

Як відзначають рибалки, дана риба починає клювати одночасно і повсюдно. Не має значення це озеро або річка, якщо клювання пішло, значить, коропа можна буде зловити скрізь. Однак, як і на більшість риб на неї впливають зміни в погоді – зміна тиску, температури, сонячно, похмуро і т. д. При різкій зміні погоди клювання сильно погіршується.

Самою ідеальною погодою для лову коропа є трохи похмурий теплий день, коли з неба трошки накрапає дощик. У спекотні дні карпи пасивні і виходять поїсти лише вночі, коли спадає спека.

Давайте розглянемо умови, при яких у нас буде найбільше шансів зловити рибу. Отже, повинна стояти трохи похмура, але тепла погода, вода у водоймі повинна бути трохи каламутним, зовсім невеликий південно-західний або південно-східний вітерець, ранні ранкові або пізні вечірні години.

phyFxfUs6ZaArqlJRbs-DcZRx.jpg

А тепер про те, як зловити коропа, а точніше на що зловити. Однією з найпопулярніших серед рибалок снастей є фідер – це вудилище з годівницею. Не будемо забувати про те, що короп – це велика риба, витягнути яку з води не так вже й просто, тому і снасті повинні бути відповідними. Вам знадобиться матчеве вудилище, міцна волосінь, і хороша годівниця з гачками. Матчеві вудилища на коропа досягають в довжину 2.5 – 3 метра, і вага їх досить значна. Існують спеціальні підставки для таких вудилищ, щоб не втомлювалися руки. Закидати таку снасть нам доведеться далеко, тому потрібно важке грузило (80-100 грам). Ще нам знадобляться повідці, які, як правило, і так є на годівниці і гачки №5-№8.

Яку ж наживку воліє короп? Ну, це може бути і опариш, і черв'як, і горох, і кукурудза. Останнім часом серед рибалок стало популярним використовувати для лову риби в якості наживки бойли – це спеціальна суміш, розроблена фахівцями-хіміками – це саме те, що потрібно карпу. Придбати бойли можна в будь-якому рибальському магазині, а при великому бажанні і приготувати самому.

А перш ніж іти в похід на карпа, "Коментарі" пропонують дізнатися, що слід брати з собою на рибалку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!