Головна Новини Чоловік літак Топ-5 найдорожчих літаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 найдорожчих літаків

Таке навіть не всім багатіям по кишені

28 серпня 2019, 14:31 comments8924
Поділіться публікацією:
 Топ-5 найдорожчих літаків

Літак — це не те транспортний засіб, який може собі дозволити навіть дуже заможна шанувальник техніки. Втім, це не просто дорого, серед літаючих машин трапляються справжні рекордсмени за рівнем розкоші. Літаки перших осіб держав, знаменитостей і бізнесменів. У цьому огляді унікальна можливість побачити цих сталевих птахів.

1. Boeing 747- 8 VIP

WrGwpVWY4GyhtJn8ubk1wSxNw.jpg

Власником цього розкішного літака є Джозеф Лау, мільярдер з Гонконгу. Йому належить близько 61% акцій китайських холдингів. Видання Forbes оцінило його статки в 15.1 млрд доларів. А ще він утікач і розшукуваний злочинець. Саме цей літак Лау стоїть 153 млн доларів США і зроблений за індивідуальним замовленням багатія.

2. Boeing 747-400 Custom

86XsroqeaCz9eu62npK9VY_eS.jpg

Цей літак моделі Boeing 747 був зроблений на замовлення принца Саудівської Аравії на ім'я Аль-Валіда бін Талал. Чи варто дивуватися, що відразу після покупки принц розпорядився перетворити його нове літаюче транспортний засіб в справжній палац? При цьому літак все ще може літати. Всередині є їдальня на 14 осіб, дві розкішні спальні, борт обслуговує 11 стюардес, а ще в центрі головного залу встановлено справжній трон для Талала. Варто літак 200 млн доларів.

3. Boeing 747-430 Custom

QuR77CpvA6FUVwrJYKf8eK6Nb.jpg

Цей ексклюзивний літак, зроблений за спеціальним замовленням, є власністю султана Брунею. Покупка обійшлася багатієві в 100 млн доларів (приблизно), після чого він вклав в тюнінг машини, що літає майже в півтора рази більше. Досить згадати, що для обробки внутрішніх приміщень використовувалося даний чисте золото. Вітальня, спальні і ванна в літаку також використовують в оздобленні кристали Lalique. Умивальники на борту літака відлиті з золота. Цей літаючий особняк — найбільший літак султана. Крім нього, є ще дві літаючі машини.

4. Airbus A340-300 Custom

0sFYgt8_m66PWztFcC-r0ZCTL.jpg

Скільки точно варто Airbus A340-300 російського мільярдера Алішера Усманова — невідомо. Імовірно, найдорожчий борт олігарха оцінюють в суму від 350 до 500 млн доларів. Сам літак обійшовся в 238 млн. Логічно припустити, що обробка лайнера була не дешевше, ніж на літаку султана. Головною особливістю A340 є те, що машина без проблем може підніматися на висоту в 11.5 кілометрів. Спочатку борт поміщав 400 осіб, а після тюнінгу візьме не більше як 100.

5. Airbus A380 Custom

GummgblvHDrwFAmJsOOTXwRUr.jpg

Ще один літак вже згаданого принца Саудівської Аравії Аль-Валіда бін Талала. За офіційними даними, його Airbus A380 — це найбільший приватний літак в світі. І схоже, найдорожчий. Створення цього особняка з крилами обійшлося принцу в 500 млн доларів. Під фюзеляжем літака ховається вітальня, гараж на два автомобілі, оздоровчий центр, кілька спалень і ванних кімнат, а також стайня.

Також видання "Коментарі пропонує вашій увазі три найдорожчих яхти в світі .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!