Головна Новини Чоловік літак Що слід знати любителям авіаподорожей
commentss НОВИНИ Всі новини

Що слід знати любителям авіаподорожей

Пропонуємо вашій увазі п'ятнадцять цікавих фактів про літаки, якими ви зможете поділитися зі своїми друзями

25 вересня 2019, 13:02 comments2250
Поділіться публікацією:
Що слід знати любителям авіаподорожей

Подорож на літаку сьогодні є одним з найшвидших, комфортних і, як не дивно, безпечних способів переміщення. Якщо до країни, в якій ви збираєтеся провести відпустку, вам ще потрібно долетіти на літаку, то було б непогано дізнатися побільше цікавих, а іноді і корисних, фактів про авіаперельотах.

Сьогодні ми розповімо вам про деякі з них.

1. Підготовка до польоту забирає надто багато часу, тому якщо раптом рейс затримали, то, швидше за все пілоти просто не встигли поїсти і прямо зараз обідають на швидку руку.

2. Якщо на літаку сталася якась поломка і про це не повідомив екіпаж, то, швидше за все, виправити вже нічого не можна.

3. За штурвалом літака пілот може безперервно перебувати не більше 16 годин.

4. Можливо, перед самим польотом рейс можуть відкласти через погані погодні умови. Хоча на вулиці погода відмінна, так і в пункті призначення така ж обстановка. Може здатися, що пілоти змовилися, хоча це зовсім не так! Просто погана погода по шляху прямування літака, тому змови ніякого немає.

5. Професіоналізм пілота можна визначити тільки за якістю посадки.

6. Досить часто час рейсу округляють, наприклад з 2:45 години до трьох годин. Це робиться для підстраховки, раптом переліт насправді трохи затягнеться.

7. Якщо раптом ви захотіли поспати під час польоту, будьте обережні під час відкидання крісла. Так ви своєму сусідові, що сидить ззаду, можете зламати ноутбук.

8. Як би дивно це не звучало, якщо літак сідає на воду, в сучасній авіаційній термінології відсутній вираз "Посадка на воду", він звучить по-іншому – "Падіння в океан".

c5UZszKNx5fY7pzqZwV19WBVH.jpg

9. Якщо вам важливе свіже повітря, вибирайте місця в перших рядах. У літаках циркуляція повітря йде від голови до хвоста лайнера.

10. Якщо під час рейсу стюардеси раптом розсілися по своїх місцях, то будьте напоготові, попереду – зона турбулентності.

11. У літаках відсутні небезпечні та безпечні місця!

12. Якщо ви не хочете, щоб під час польоту вас трясло, вибирайте місця ближче до крил лайнера

13. Якщо під час рейсу стюардеса просить, щоб ви зняли навушники, в цьому немає нічого поганого, просто ви можете прослухати всі важливі оголошення від пілота літака.

14. Не бійтеся турбулентності. Відсоток катастроф від неї зводиться до нуля. Але щоб пасажири не переживали, пілоти літаків намагаються облітати такі зони.

15. Якщо час польоту становить 2 години, літак півтори години летить на автопілоті. В цей час пілоти займаються своїми справами, наприклад, читають газети, дивляться фільми і т. д.

Також видання "Коментарі" розповість про п'ять найдорожчих літаках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!