Головна Новини Чоловік літак Сила і швидкість: сім найшвидших військових літаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Сила і швидкість: сім найшвидших військових літаків

Сім військових літаків США і СРСР, які вражають не так своєю міццю, як швидкістю

30 жовтня 2019, 14:58 comments15999
Поділіться публікацією:
Сила і швидкість: сім найшвидших військових літаків

Багато чоловіків можуть згадати, як у дитинстві вони клеїли моделі машинок, будинків, військової техніки. І звичайно ж, літаків. Літаки з дитячих років уособлюють для нас силу і швидкість. Та прагнення до небес, тобто до успіху. Тому вони так популярні серед чоловіків.

А тепер ми поговоримо про найбільш швидкі військові літаки, які вражають не тільки своєю швидкістю, але і міццю.

Lockheed YF-12

MWO6VYW1jgwtizxVFHVOhPExE.jpg

Цей літак тестувався не де-попало, на самій базі "Едвардс" (більш відомій, як "Зона 51"). Під час випробувань в 1960-ті роки була досягнута швидкість в 4100 км/год. Літак перебував на озброєнні США і використовувався в якості розвідувальної машини для спостереження за важливими стратегічними об'єктами в СРСР. Через роки Lockheed YF-12 "подарували" космічному агентству NASA, яке успішно використовує його для синоптичних досліджень.

Lockheed SR-71A

Oa6enTqKhYB1-A9npbrZXTHDN.jpg

Легендарний "Чорний дрізд", якому належить рекорд швидкості руху серед військових серійних літаків. Машина розігналася до 3529 км/год. Корпус літака виготовлений з титанового обладнання. Багато в чому він став запорукою встановлення рекорду. Всього було створено 32 таких машини.

General Dynamics F-111

MHLKrSWwsxdk7aLN5o69uJG2l.jpg

Помилкою буде думати, що серед найшвидших військових літаків одні лише винищувачі. Дещо перепало і на частку бомбардувальників. Знаменитий General Dynamics F-111 може розганятися серед хмар до 3060 км/год Машина використовується не тільки для нанесення бомбових ударів по противнику, але також і для розвідки, якщо цього вимагає ситуація.

МіГ-25

aiKvt0cC86iI33i88ESzOSWp5.jpg

Найшвидший бойовий літак в історії сучасного авіабудування. Швидкість руху МіГ-25 — 3916 км/год. В 1977 році льотчик-випробувач і Герой Радянського Союзу А. В. Федотов підняв МіГ-25 на висоту 37 650 метрів.

МіГ-31

nGPSqY7uU1w8j_ilEePMj4ywV.jpg

МіГ-31 може летіти на надзвуковій швидкості. Його стандартна швидкість складає 3463 км/год Під час розробки МіГ-31 ставка робилася на маневреність літака.

McDonnell Douglas F-15

Fc29xk3BnCfHctrJxTrk9RNH2.jpg

Найпопулярніший тактичний винищувач в світі. З 1975 року McDonnell Douglas F-15 не пропустив майже жодного великого військового конфлікту і жодного конфлікту, де брали участь війська США. Швидкість руху на пікових значеннях досягає 3065 км/год. За останні 40 років машину вже п'ятнадцять раз вдосконалювали. Це також  найнадійніший американський літак.

Північноамериканський Х-15

O39iMYaXxu74ZvQySrluEPP0f.jpg

Ракетоплан виробництва компанії North American досяг швидкості 8 225 км/год. Такий результат забезпечив йому ракетний двигун XLR-99. Головні завдання проекту були спрямовані на вивчення перевантажень.

Також видання "Коментарі" розповість про неймовірні перегони між літаками та автомобілями.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!