Головна Новини Чоловік антикваріат П'ять найбільш дорогих раритетних фотоапаратів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найбільш дорогих раритетних фотоапаратів

Сучасна фототехніка вражає своїми можливостями. Але справжні поціновувачі готові віддавати величезні суми за старі раритетні моделі

14 листопада 2019, 14:30 comments19631
Поділіться публікацією:
П'ять найбільш дорогих раритетних фотоапаратів

Сучасні фотоапарати вражаю своєю потужністю. З їх допомогою можна зробити розкішний знімок за кілька секунд. При цьому не доведеться чекати ще кілька годин, поки знімки проявляться.

Сьогодні більшість чоловіків гордо красуються з новітніми моделями фотоапаратів. Але поціновувачі старовини також не перевелися. На багатьох колекційних полицях можна побачити старовинний фотоапарати, за які багато хто і зараз готовий викласти кругленьку суму.

Поговоримо про п'ять найбільш відомих раритетних моделей.

Leica 107

Ai3fdhsClZfZUDob8rsnJV_qu.jpg

Перше місце займає раритетний Leica 107, який може робити кілька кадрів з однієї плівки. Вона була випущена в 1923 році обмеженою серією з двадцяти штук. У середньому, цей апарат з кіноплівкою сьогодні коштує 1,3 млн. євро. Саме таку суму в 2011 році заплатив за камеру колекціонер з Азії. У 2012 році ще один екземпляр був проданий з молотка за 2,16 млн. євро.

Daguerreotype

wWPbPx8_rytvv2O48M5xEv_UJ.jpg

На другому місці розташувався Daguerreotype – витвір мистецтва з дев'ятнадцятого століття. Тоді його ціна становила близько 400 франків. Сьогодні ж цей рідкісний апарат обійдеться цінителю у 700 тис. євро.

Susse Freres

lVKBVyOpCVta_j3wb9riF1NOI.jpg

Третє місце завоювала дагерротипна камера від французької фірми Susse Freres, випущена в 1839 році. Вона була продана в 2007 році невідомому колекціонерові за 600 тис. євро на аукціоні в Австрії. Цей рідкісний експонат був придбаний Віденським аукціонним будинком в антикварному салоні Німеччини.

Форматна складна камера

d2ZqKWVNNFhz_-CiLOwkxZbUc.jpg
Форматна складна камера, яка посіла четверте місце, дозволяє робити знімки розміром 13х18 з допомогою пластин. Унікальності апарату додає старовинна форма у вигляді гармошки.

Modell Jochim

CV-Kk6P-uUtIGocPaFshFWEjM.jpg

І замикає п'ятірку лідерів старовинний фотоапарат-коробочка Modell Jochim, зроблений у 50-х роках в Європі зі скла і металу. Працездатність цієї моделі антикварна крамниця не гарантує.

Ось такими були перші фотоапарати. А любителям більш сучасної техніки видання "Коментарі" пропонує поглянути на п'ять найдорожчих фотоапаратів 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!