Головна Новини Чоловік авто Стало відомо, чому можна навчитися на курсах екстремального водіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому можна навчитися на курсах екстремального водіння

Головне - вміти спрогнозувати аварійну ситуацію

9 серпня 2019, 16:23 comments3394
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому можна навчитися на курсах екстремального водіння

Ніхто не каже, що треба неодмінно вміти гнатися за бандитами на автомобілі або навпаки, втікати від поліції. Але екстремальні ситуації на дорогах трапляються часто і до цього треба бути готовим.

Основне, чого навчають на курсах екстремального водіння — це вміти спрогнозувати аварійну ситуацію і вийти з неї з мінімальними втратами. Тому, під час навчання екстремального водіння головний акцент робиться саме на контраварійну підготовку.

Для чого потрібні курси екстремального водіння?

На курсах екстремального водіння вчать, як правильно уникнути ДТП при різних умовах дорожньої обстановки. Постійні тренування допомагають учневі знайти "почуття автомобіля". Курси контраварійного водіння існують для водіїв з різним рівнем досвіду. Недосвідчених вчать бути впевненим на дорозі, а також основним технікам управління автомобілем. Більш досвідчених водіїв вчать прийомам складніше.

Y_xNa9Xb5F2akBRn_ZwiOEwG1.jpg

Особливості поглибленого вивчення водіння

Курси екстремального водіння відрізняються від звичайних поглибленістю і акцентом на практичні заняття. Під час тренувань водій освоює різноманітні види гальмування, розвороти і об'їзди перешкод. Для більш досвідчених водіїв проводяться заняття з управління машиною на слизькій дорозі зі всілякими пробуксовками, заметами та інше.

Будь-які курси підвищення водійської кваліфікації починаються з психологічного тесту і тест-драйву. Далі йдуть заняття на спеціальному тренажері.

Короткі курси передбачають проведення одного заняття на тренажері, більш поглиблене навчання може включати кілька уроків на тренажернах.

Наступний етап — тренування на полігоні (майданчик з розставленими фішками) в реальних умовах. В залежності від того, яку спрямованість занять обрав учень, полігон буде мати різне покриття: автодром з льодом, сухий асфальт або інше.

zzporo7uKvwERxuGWpWGhEsyw.jpg

Великі підготовчі центри можуть запропонувати зимову підготовку, незалежно від пори року. У разі необхідності, вони влітку роблять штучний лід.

Основа курсу екстремального водіння — вправа на прогнозування і швидке реагування на аварійні ситуації. Учні освоюють безліч способів гальмування і розворотів, а також тренуються на швидкість реакції.

Також видання "Коментарі" пропонує кілька рекомендацій, які допоможуть підготувати автомобіль до зими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!