Головна Новини Чоловік авто В Україні можуть ухвалити закон про розмитнення авто за близько 35% від його вартості
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть ухвалити закон про розмитнення авто за близько 35% від його вартості

Якщо такий закон приймуть, то за авто вартістю тисячу євро в бюджет потрібно буде сплатити приблизно 350 євро

28 жовтня 2019, 18:24 comments3948
Поділіться публікацією:
В Україні можуть ухвалити закон про розмитнення авто за близько 35% від його вартості

В Україні можуть ухвалити закон, який передбачає розмитнення авто за близько 35% від його вартості з урахуванням всіх податків. Про це повідомили представники громадської організації "АвтоЄвроСила" на своїй сторінці в Facebook.

Після обговорення цього питання під час круглого столу в Міністерстві інфраструктури були присутні представники Міністерства фінансів, Мінекономіки та Мінекології. Також, представники ДФС та митної служби. Головною тезою розмови була думка, що потрібно приймати законодавство, яке буде стосуватися всіх автомобілів. 

Один з представників "АвтоЄвроСили" Іван Казачук повідомив, що якщо рахувати  ПДВ і мито. Це вийде приблизно 35%. За його словами, є всі шанси на ухвалення закону зі згаданим коефіцієнтом. 

Казачук зазначив, що якщо цей закон затвердять, то за авто вартістю тисячу євро в бюджет потрібно буде сплатити приблизно 350 євро. Але у Мінфіні є стосовно цієї формули ще декілька питань, адже поки не зрозуміло, чи отримуватиме держбюджет потрібні надходження. 

Кабінет міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах  до 1 січня 2020 року. Власники автомобілів з іноземною реєстрацією на початку жовтня зажадали від Верховної Ради зареєструвати їхній законопроект про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах, визнати цей законопроект як невідкладний і передати його на голосування в парламент.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в бюджет надійшла рекордна сума від розмитнення евроблях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!