Головна Новини Чоловік авто Зима близько: коли слід міняти шини на автомобілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима близько: коли слід міняти шини на автомобілі

Як правильно вибрати зимову гуму і коли її треба ставити

20 листопада 2019, 14:33 comments3979
Поділіться публікацією:
Зима близько: коли слід міняти шини на автомобілі

Зима наближається і для кожного водія виникає необхідність встановлення зимової гуми на колеса автомобіля. Проігнорувати цю необхідність — значить створити ризик аварійної ситуації, яка може закінчиться сумно для вас, ваших близьких та інших людей.

У цій статті ми підкажемо, як правильно вибрати зимову гуму для коліс вашого автомобіля.

Більшість виробників рекомендують "перевзувати" свій автомобіль восени, як тільки температура опуститься до плюс семи. Це найбільш оптимальний час, який допоможе уникнути довгих черг. Якщо все ж восени не встигли, то дуже важливо зробити це до перших снігів. Виробників покришок тепер дуже багато. При виборі вам доведеться орієнтуватися на власні знання, досвід, підказки з форумів або поради друзів.

4bJd49agaAvHnFIJ_K3qxigLg.jpg

За типом зимові шини діляться на шиповані і нешиповані. Їх вибір залежить тільки від того, як ви плануєте використовувати свій автомобіль. Шипована гума підійде для зледенілих і засніжених ділянок дороги, а нешипована краще працює, якщо поверхня доріг мокра і слизька. Різні тест-драйви показали, що шипована гума на сухій ділянці дороги збільшує свій гальмівний шлях на 7-8%, а на зледенілій ділянці дороги її ефективність збільшується на 22%. Найбільш якісні шини пропонують виробники з багаторічним досвідом – Continental, Nokian, Michelin.

Ви можете самі вирішити, чи хочете самі ошипувати свою гуму або звернутися в автосервіс. Майте на увазі, що ошипування можна провести не на будь-якій покришці і знадобиться консультація фахівця, якщо самі ви не дуже розбираєтеся в цьому питанні.

nGZjGtSYPInlhEwqlgyKBUD-n.jpg

Коли визначитеся з моментом, що пора вже "перевзуватися", то будь-який автосервіс зможе запропонувати свої послуги. Головне тут – це зверніть увагу на саме обладнання, на його стан і наявність всіх необхідних інструментів.

Найголовніше у питанні встановлення зимової гуми — на затягуйте. Інакше доведеться вистоювати довгі черги, коли зрозумієте, що літня гума зробила поїздку небезпечною серед зими. Видання "Коментарі" також розповість, як вибрати автомобіль для далеких подорожей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!