Головна Новини Чоловік авто В Україні запустили ще одну безкоштовну онлайн-послугу для водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили ще одну безкоштовну онлайн-послугу для водіїв

Головний сервісний центр МВС запустив послугу керування належним користувачем авто

20 січня 2020, 13:03 comments3530
Поділіться публікацією:
В Україні запустили ще одну безкоштовну онлайн-послугу для водіїв

В Україні відтепер можна реєструвати онлайн належного користувача автотранспорту, повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ (МВС).

За допомогою цієї безкоштовної онлайн-послуги, пояснили у Головному сервісному центрі МВС, можна у мережі призначити належного користувача на авто. Так, у разі автоматичної фото- або відеофіксації порушень ПДР чи правил паркування штрафи отримуватиме особа, яка користується автомобілем, а не власник. Нагадаємо, що належний користувач – це той, хто на законних підставах користується автомобілем, не будучи його власником. Зазначимо, що цю послугу не "переводили" з реальної адміністративної в онлайн-формат, а відразу впроваджували у цифровому вигляді.

Налаштування розділу "Керування належним користувачем" можна знайти в "Електронному кабінеті водія". Слід авторизуватися на ресурсі, а потім у цьому розділі ввести необхідні дані — VIN-код автомобіля, для якого особа хоче стати належним користувачем. Потім система видає деперсоніфіковану інформацію про автомобіль, а не про його власника. Далі слід вказати підставу належного користування та ввести e-mail і телефон власника авто. Готову заявку закріплюють електронним підписом.

"Після чого власник отримує листа з посиланням на онлайн-заяву. Для успішного завершення процедури власник авто має перейти за посиланням і дати згоду на це призначення", — йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі" писали, що поліція затримала 115 тис п'яних водіїв у 2019 році: рекорд за останні 3 роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!