Головна Новини Чоловік авто Автомобільний гігант Škoda Auto зупиняє виробництво в Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобільний гігант Škoda Auto зупиняє виробництво в Чехії

У середу 18 березня автомобільний гігант Škoda Auto випустить з заводів в Чехії останні автомобілі. Виробництво обіцяють відновити.

18 березня 2020, 08:19 comments4260
Поділіться публікацією:
Автомобільний гігант  Škoda Auto зупиняє виробництво в Чехії

Гігант автовиробництва в Чехії зупиняє роботу. О 22:00 18-го березня з заводів Škoda Auto вийдуть останні машини. Після чого виробнича стрічка зупиниться на кілька тижнів. Про це повідомив глава місцевої профспілки Ярослав Повшик.

Коронавірус жорстко вдарив по промисловому виробництву в Чехії. Зокрема, попит на автомобілі різко впав, як на зовнішньому ринку, так і на внутрішньому. Через це концерн Volkswagen, який є власником Škoda Auto, вирішив тимчасово закрити заводи.

"Ми зупиняємо виробництво на підприємствах, оскільки продажі впали, а невизначеність щодо поставок запчастин на заводи зростає", прокоментував таке рішення виконавчий директор автоконцерну Герберт Дісс. При цьому він не заперечує — наслідки для чеської економіки можуть бути сумними.

Крім того двоє із співробітників Škoda Auto напередодні підхопили коронавірус, після чого члени профспілки зажадали влаштувати всім двотижневий оплачуваний карантин. Працівники отримуватимуть близько 70% місячної зарплати.

Поки заводи вирішили зупинити на два або три тижні: в містах Квасіни, Млада Болеслав, Врхлабі. Потім будуть дивитися на ситуацію. Якщо пандемію коронавірусу вдасться швидко зупинити, то підприємства повернуться до звичайного режиму роботи.

Поки в Чехії зафіксовано 434 випадки захворювання на коронавірус Covid-19.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні через коронавірус померла 33-річна жінка.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!