Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як чоловікові подолати низьку самооцінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як чоловікові подолати низьку самооцінку

Цю проблему ретельно приховують, але вона переслідує багатьох, навіть найбільш успішних чоловіків

31 липня 2019, 13:49 comments8593
Поділіться публікацією:
Як чоловікові подолати низьку самооцінку

Мабуть, немає такого чоловіка, який не мріяв би про досягнення успіху в кар'єрі, в житті і сім'ї. Деякі представники сильної статі намагаються реалізувати себе у всіх сферах життя, а деякі так і залишаються з нездійсненною мрією в душі. Виною всьому занижена самооцінка, чоловіки часто занижують значимість своїх особистісних якостей і достоїнств.

Причини і прояв низької самооцінки у чоловіків

Існує безліч різних чинників, у результаті яких розвивається низька самооцінка у чоловіка. Звичайно, можна спробувати самостійно виявити причини цього явища, але краще все ж звернутися за допомогою до кваліфікованого психолога. Він допоможе Вам розібратися в собі і позбутися від заниженої самооцінки.

Самооцінка чоловіки в основному залежить від встановлених батьками стандартів ще в дитинстві. Найчастіше невпевненість розвивається в тих хлопчиків, до яких пред'являють дуже високі вимоги, їх часто лають і порівнюють з більш успішними однолітками. Така поведінка батьків може призвести до виникнення багатьох проблем в подальшому, оскільки у дитини формується комплекс невдахи.

Низька самооцінка часто розвивається і у тих представників сильної статі, які незадоволені своєю зовнішністю, мають будь-які дефекти або захворювання. Причинами зниження самооцінки можуть стати і проблеми сексуального характеру: зниження статевої функції, незадоволеність партнерки та інше.

Ще низька самооцінка виникає у тих чоловіків, які ставлять перед собою занадто високі цілі, але так і не досягають їх. Особливо це відноситься до кар'єри і матеріального стану, оскільки ці питання дуже важливі для представників сильної статі.

Низька самооцінка значно ускладнює життя багатьом чоловікам. Справді,через неї вони менш успішні, ніж могли б бути насправді. Вони вважають, що не можуть досягти успіху через свою збитковість. Зазнавши невдачі, такі представники сильної статі дуже швидко здаються, і надалі їм дуже важко поліпшити своє життя.

QJ69r5nZAyrs9boNB51CO-w6l.jpeg

Невпевнені в собі чоловіки, як правило, до всього ставляться скептично, а іноді навіть вороже. Їм складно будувати відносини в колективі і зі своєю другою половинкою. Варто відзначити, що це дуже погано позначається і на майбутніх дітях, адже від невпевнених у собі батьків діти також будуть мати низьке почуття власної гідності. У чоловіка з низькою самооцінкою зазвичай неохайний зовнішній вигляд. Деякі ж, навпаки, надмірно стежать за своєю зовнішністю. Їм складно заводити справжніх друзів, оскільки їх сильно хвилює думка оточуючих. Невпевненість чоловіка позначається і на його сімейному житті. Чоловік з низькою самооцінкою звик звинувачувати когось у свої промахах і невдачах. Часто такі люди ставлять перед собою помилкові цілі, вони сильно піддаються чужому впливу.

Комплекси сильно впливають на всі сфери життя представників сильної статі, навіть якщо вони відчувають невпевненість тільки в певній сфері. Наприклад, якщо людина є успішним керівником, але в той же час має певні проблеми у відносинах з жінками, то тоді проблеми будуть виникати і в робочому колективі. Він буде принижувати своїх співробітниць або, навпаки, занадто зухвало поводитися з ними.

Як чоловікові боротися з низькою самооцінкою?

Існує кілька способів підняття самооцінки у чоловіків. Насамперед, необхідно зайнятися спортом. Красиве, підтягнуте тіло, расправленые плечі і впевнена хода будь-якому чоловікові додасть впевненості у вирішенні багатьох життєвих питань. Наступний спосіб — це знання. Як відомо, перевага у того, хто більше знає.

Начитані представники сильної статі практично не потрапляють у ситуації, з яких вони не можуть вийти гідно. Такий чоловік в будь-якій ситуації зберігає гідність і високу самооцінку. Він читає по жестах, може передбачити ситуацію, легко прогнозує поведінку інших, спокійний, витриманий і не метушливий. І причиною всьому високий інтелект чоловіка.

u4uobza_yvPK4YP2JusplHSV1.jpg

Ще один відмінний спосіб підняти самооцінку — стати профі в якомусь хобі або справі. Це може бути спортивна риболовля, професійний альпінізм, автомобільний тюнінг тощо. Як стверджують психологи, успіхи в улюбленому занятті в кілька разів піднімають самооцінку.

Також дуже важливим фактором є чоловіча самоповага. Успіх представника сильної статі багато в чому залежить від взаємин з важливою для нього людиною (начальником, дівчиною, компаньйоном), це зміцнить його самоповагу і призведе до високих досягнень у будь-якій сфері життя. Відчуття некомпетентності і дефектності у своїх взаєминах з іншими людьми сильно підриває чоловічу самоповагу і впевненість. Запам'ятайте, що оточуючі люди є дзеркалом, оскільки вони точно відображають те, що ми думаємо про себе і як себе цінуємо. Якщо чоловік впевнений, що він нічого з себе не представляє, як професіонал, як особистість, то такої ж думки про нього будуть оточуючі. Тому необхідно кардинально поміняти своє мислення. Цінуйте себе, і Ви відразу ж помітите зміни у своєму оточенні, люди почнуть з повагою до Вас ставитися. Дуже важливо, щоб поруч з Вами була людина, яка буде в Вас вірити, заряджати енергією, підтримувати і давати почуття впевненості.

wLv2R2O-HQHMoLyOR6jSyILfO.jpg

Не забувайте також, що основним ключем до успіху є позитивне мислення. Воно здатне істотно змінити якість життя. Напевно, кожен уявляє своє майбутнє, і дуже важливо навчитися бачити сприятливий результат будь-якій ситуації.

Крім того, навчіться правильно ставити перед собою завдання. Великі завдання і цілі бажано поділяти на більш дрібні. Наприклад, якщо рішення будь-якої задачі представляється Вам дуже складним, слід розкласти її покроково. Кожен успішно виконаний крок додасть впевненості у своїх силах.

Навчіться також бути хорошим партнером, другом і батьком. Чи не намагайтеся бути схожим на інших, не потрібно порівнювати себе з кимось або когось наслідувати, адже кожна людина індивідуальна. Розвивайте свої сильні сторони і займайтеся тим, що подобається саме Вам.

Як повідомляли "Коментарі", однією з найбільш героїчних чоловічих професій була робота бокорашів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!