Головна Новини Чоловік полювання та рибальство У будь-яку погоду: як вибрати намет на риболовлю
commentss НОВИНИ Всі новини

У будь-яку погоду: як вибрати намет на риболовлю

Якщо ви вирушили на риболовлю з ночівлею - намет буде головним супутником

19 серпня 2019, 14:25 comments2160
Поділіться публікацією:
У будь-яку погоду: як вибрати намет на риболовлю

Мають рацію ті, хто каже, що для рибалки поганої погоди не буває, клювання буває в різну погоду, а біла риба як раз в негоду найкраще клює. Любителів порибалити стає все більше, а зимова риболовля стає улюбленим заняттям. Одне погано – дістає зимова холоднеча, головними ворогами виступають мороз і вітер. Як би тепло не одягнувся-взувся, якщо мороз з вітром, то пощади не чекай, всі надіті куртки продме.

Виручити можуть тільки спеціальні намети для зимової риболовлі. Раніше, коли вони були в дефіциті, майстерні рибалки спритно використовували взимку поліетиленові мішки. Рибу в них ловити було незручно, але від вітру вони захищали. Після того, як ринок наповнився наметами, мішків вже не побачиш. Рибалка хоче віддаватися улюбленому заняттю в комфорті: поставив намет, зробив лунку, прикормив місце і чекай ляща або плотву хоч всю ніч, а на погоду уваги можна не звертати.

Нічна рибалка – це взагалі окрема тема. Рибалки кажуть, що це найкраще, що може бути в зимовій рибалці. У наметі, крім того, що укрываешься від вітру, можна ще і утеплитися. Для цього потрібно всього кілька таблеток сухого пального, а вентиляційне отвір для витяжки гарі там повинно бути передбачено. І тоді ніч, та ще з кльовом ляща або плотви, перетворюється в море емоцій та яскравих вражень. Який же рибалка від цього відмовиться, якщо питання тільки в хорошіому наметі?

L-2bfm-cdhJuxqC_vIVZKQ4fX.jpg

Раніше, коли їх не було, була проблема, де дістати. Тепер, коли намети рибальські зимові з'явилися у великій кількості, різних конструкцій і виробників, інша проблема – яку вибрати, яка з них краща. На що слід звертати увагу при покупці:

скільки людей в ній будуть сидіти;

конструкцію;

стійкість конструкції до вітрів;

простоту установки;

час установки;

якість матеріалів;

ціна.

Що стосується конструкції, то існують два основних види виробів: автомати та каркасного типу. Автомати – для непосид, намет-автомат можна скласти і розкрити, як парасолька, і встановити на лід за півхвилини. Намети каркасного типу просторіші, встановлюються довше, але стоять міцніше. Вони для тих, хто не любить часто переходити з місця на місце і рибалить не один. Такі намети з великим вибором моделей пропонують магазини турспорядження.

Найбільш зручними і комфортними є швидкозбірні намети преміум-класу, їх часто купують у подарунок. Вони компактно упаковані в сумку-чохол з непромокаючої тканини. Для рибака це дійсно найкращий подарунок після човна.

Видання "Коментарі" також розповість вам, як правильно вибрати надувкую човен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!