Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Яку рушницю слід взяти на підводне полювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку рушницю слід взяти на підводне полювання

Підводному мисливцю-початківцю слід приділити належну увагу вибору підходячої рушниці

6 листопада 2019, 15:30 comments6833
Поділіться публікацією:
Яку рушницю слід взяти на підводне полювання

Багато чоловіки захоплюються підводним полюванням. Чимало й таких, які тільки наважилися спробувати це хобі. Таким новачкам дуже важливо відразу ж зорієнтуватись в тому, як правильно вибрати підводну рушницю для такого полювання.

Про це і поговоримо в нашому сьогоднішньому матеріалі.

Ціни на підводні рушниці в Україні коливаються від 45 до 1200 євро. Напевно, не варто відразу купувати занадто дорогу підводну рушницю, якщо ви тільки почали освоювати це хобі.

Всі підводні рушниці в основному діляться на наступні групи.

bdAAlwH_fgIGO4KMm4hVO2QpX.jpg

Пневмо-імпорт (або заднезацепные). Рушниці цього класу заполонили всі магазины і ринки України. Хоча з відповідним сервісом є проблеми. Постійний напряг з запасними вузлами, поршнями, ущільненнями і т. д.

У народі ці підводні рушниці більше відомі, як "італо-пневмати". Існує незліченна кількість брендів підводних рушниць цього типу, але до найбільш надійних і перевірених часом можна віднести такі моделі, як Beuchat Mundial Air, Cressi Sub SL/Star, Mares Cyrano, Omer Tempest, Seac Sub Asso, Tigullio RAS. Всі підводні рушниці мають заднє руків'я (пов'язано це з тим, що європейці полюють в морях), і приблизно однакові за своїм техніко — якісним характеристикам. Створюються вони з дюраль-алюмінію. Якість підводних рушниць відносно позитивна. Вони чудово підійдуть для підводного мисливця-початківця. Далі, отримавши новий досвід, підводний мисливець зможе удосконалити зброю до пневмо-вакуумної підводної рушниці. Для переробки ідеальнопідходять дві моделі підводних рушниць — Cressi Sub SL/Star і Mares Cyrano. Вартість 130-180 Євро.

Передньозаціпні (зачіп за гарпун) підводні рушниці на кшталт РПП обійдуться вам в 45 євро

Для тих, хто ще тільки приймає рішення щодо захоплення підводним полюванням — це дуже навіть хороший варіант. Хоча варто попередити, що така рушниця призначена для сміливих і вправних чоловіків. Хто завгодно з ним не впорається.

Дрібносерійні та майстерові підводні рушниці вітчизняного виробництва

До цих рушниць відносяться Катран, Каюк, Континент, Зелінки. Все рушниці клапанні за винятком Каюка. Напевно не варто починати полювання з таких професійних і дорогих підводних рушниць. Головна їхня перевага — вони найбільш придатні для полювання в українських річках і озерах, тому що виготовлялися з особливостями національного підводного полювання.

Ознайомившись з цими моделями і характеристиками, ви зможете зробити вибір, яка підводна рушниця стане вашим першим супутником на терені підводного полювання. Далі вже все залежить від вас!

Також видання "Коментарі" розповість, чому чоловікові слід спробувати морську риболовлю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!