Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Знамениті швейцарські ножі: п'ять цікавих фактів
commentss НОВИНИ Всі новини

Знамениті швейцарські ножі: п'ять цікавих фактів

Швейцарські ножі будуть корисні як під час походу в ліс, так і при вирішенні побутових домашніх справ

17 січня 2020, 14:52 comments6525
Поділіться публікацією:
Знамениті швейцарські ножі: п'ять цікавих фактів

Вирушаючи на полювання і риболовлю, слід обов'язково взяти з собою ніж. А то і не один. Багато завзятих мисливців або рибалок віддають перевагу величезним мисливських ножам а-ля Рембо. Інші не заморочуються і беруть з собою найпростіші складники або навіть звичайні кухонні ножі.

Але для тих, хто любить об'єднати зручність і багатофункціональність, людство ще не придумало нічого кращого за швейцарські ножі. Вони зручні, не займають багато місця. Крім того, це не тільки ніж. В конструкції більшості швейцарських ножів можна знайти безліч корисних інструментів — ножиці, невелику пилку, штопор, викрутку та навіть зубочистку. Саме завдяки багатофункціональності швейцарські ножі так популярні серед мисливців і рибалок, а також тих, хто любить ходити в походи.

Сьогодні ми вам розповімо п'ять цікавих фактів про швейцарські ножі.

2tVnYy_JIF22a3DFsYBNz6pZz.jpg

Перші ножі робилися в Німеччині

Перші швейцарські ножі виготовлялись майстром по виробництву хірургічного обладнання Карлом Елзенером, який в той час жив у Німеччині. У перших створених ним моделях присутні лезо і викрутка, призначена для розбирання гвинтівки Schmidt-Rubin, що перебувала на озброєнні швейцарської армії. У 1884 році, у віці 24 років, Елзенер повернувся в Швейцарію і заснував у містечку Ібаз свою власну майстерню.

Логотип

На руків'ї ножа з самого початку красується герб Швейцарії — хрест і щит на червоному тлі. Однак, для того, щоб підкорити ісламський ринок, логотип було вирішено змінити. Швейцарські ножі, що продаються в мусульманських країнах, замість хреста мають зображення земної кулі.

Максимальна версія

Швейцарський ніж з найбільшим набором функцій був SwissChamp XAVT. Їх у нього було 80. У наборі було 44 предмета, в тому числі лупа, зубочистка, ножиці і пристосування для чищення нігтів.

HBi75LNSAQsTrafKM9ODDcK0X.jpg

Найбільший ніж

У 2006 році з'явилася модель під назвою "Гігант". Її довжина становила 23 см, а важила вона один кілограм. Досить устращающее зброю, слід визнати.

Ніж у космосі

Головна холодна зброя космонавтів — швейцарський армійський ніж. З 1992 року кожен астронавт NASA має серед свого спорядження швейцарські ножі. Щоправда, залишається незрозумілим, чому саме вони. Можливо, вся справа в тій таки багатофункціональності.

Для чого б не використовували космонавти швейцарські армійські ножі, вони підійдуть чоловікові будь-якої професії. Їх можна використовувати як у лісі, під час приготування шашлику, так і в гаражі, длубаючись у механізмах свого автомобіля. Також видання "Коментарі" розповість про те, які ножі слід мати завжди при собі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!