Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Кодекс професійного рибалки: кілька непорушних правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Кодекс професійного рибалки: кілька непорушних правил

П'ять правил, яких повинен дотримуватися кожен поважаючий себе рибалка

24 лютого 2020, 18:30 comments17845
Поділіться публікацією:
Кодекс професійного рибалки: кілька непорушних правил

Щоб стати справжнім рибалкою, необхідно не тільки вміти закидати вудку. Треба також знати деякі правила, без яких ти будеш не рибалкою, а просто мужиком з вудкою.

Сьогодні ми розповімо тобі про ці правила, які є неписаним кодексом кожного рибалки.

Прибирайте за собою сміття

Рибалки часто дозволяють собі залишати на березі упаковку від з'їденого снікерса або пляшку від коли. Давайте будемо чесними — це відверте свинство. Невже важко засунути сміття в пакетик і викинути пізніше в контейнер? Ніколи не опускайся до такого рівня і завжди прибирай за собою.

Y_scoasjCK16F9CtA9Plm5Ym5.jpeg

Не заважай іншим рибалкам

Кожна людина — особистість. Те, що близьке одному, може зовсім не подобається іншому, хоча, по суті, і ті й інші роблять одне і теж. Мова йде конкретно про рибалок і різних способах лову. “Поплавочники“, наприклад, не розуміють, як можна цілий день бігати з місця на місце, а спінінгісти просто в шоці з тих, хто цілодобово сидить на стільчику і залипає в сигналізатор. Якщо вже ви вирішили бігати з місця на місце, постарайтеся не заважати тим, хто обрав "сидячий" спосіб риболовлі.

Не займайте вже зайняте місце

Прагнення зловити рибу — це гарне почуття. Як відомо, один з найголовніших важливих факторів — місце лову. Знайшов точку стоянки риби — отримаєш улов. Добре, коли ти її знайшов і можеш постійно насолоджуватися регулярним кльовом. Але якщо її знайшов інший рибалка раніше тебе, то негласне правило говорить, що не можна ставати поруч, навіть якщо місце є. Хіба що вас запросили скласти компанію.

YslPMRTZodioKCjCmC22h4aRm.jpg

Не беріть усю рибу поспіль

Сучасний рибалка повинен відпускати рибу. Це вважається правильним з міркувань дбайливого ставлення до природи, поваги до риби, як до суперника. Другий момент — збереження рибної популяції у водоймах (особливо невеликих). Ми живемо в XXI столітті. Супермаркети забиті їжею, ти не бідуєш, якщо дозволив собі покупку снастей (вони зараз не дешеві). А значить, ловити рибу для їжі необхідності нема.

Не беріть на риболовлю рибу

Є така прикмета: на риболовлю не можна брати рибу. В будь-якому вигляді, будь то консерви, сушена тараня, в'ялена плотва, або оселедець під шубою. Навіть ікру потрібно їсти вдома, але ніяк не на риболовлі. Вважається, що якщо приїхав з рибою, то як би тобі вже риба не потрібна, тому кльову не буде. Втім, якщо ви рибалите один і жодним чином не ображаєте прихильників риболовних традицій цим правилом можете знехтувати. Це всього лише прикмета.

З цими знаннями ти готовий до того, щоб стати своїм серед рибалок. Можливо, ти не наловиш цілу купу риби, але тебе будуть знати, як добру і порядну людину, що набагато важливіше. А видання "Коментарі" розповість, чому риболовля така важлива для чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!