Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Три найдорожчих штучних риболовних приманки
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найдорожчих штучних риболовних приманки

Найдорожчі американські рибальські приманки, за які колекціонери готові віддавати тисячі доларів

2 березня 2020, 12:26 comments19956
Поділіться публікацією:
Три найдорожчих штучних риболовних приманки

На території сучасних Сполучених Штатів штучні приманки виготовляються вже кілька століть. До наших днів дійшли деякі екземпляри, які були виготовлені у другій половині ХІХ — першій половині ХХ століття. І тепер вони стали бажаною здобиччю для багатьох колекціонерів, а їх ціни варіюються від десятків до сотень тисяч доларів.

Сьогодні ми поговоримо про найдорожчі риболовні приманки.

Chautaugua Minnow. Вартість: $37400

9SSHEHeKcw1nX1461vlqMiOZr.jpg

Рибальська принада Chautaugua Minnow виявилася абсолютно марною. Її представила в 1908 році нью-йоркська компанія Krantz & Smith. Вона анітрохи не зацікавила риб, тому її виробництво обмежилося тільки однією партією. В наші дні збереглося лише кілька екземплярів цієї дивної приманки. За нею полюють колекціонери всього світу.

Unidentified First American Wooden Minnow. Вартість: $42560

zMw05eYhGc5x-BCTXTEfGrcVS.jpg

Американська приманка Unidentified First American Wooden Minnow є прабатьком дерев'яних риболовецьких приманок в США. Згідно з легендою цей рідкісний воблер був виявлений на занедбаному горищі в риболовецькому ящику одного з рибалок Огайо. Експерти не змогли з'ясувати історію створення цієї приманки і вважають, що вона може бути єдиною в своєму роді. Вона практично ідентична самим першим воблерам класу "мінноу". Дана модель була створена в кінці ХІХ століття.

Giant Haskell Minnow. Вартість: $101200

3pyCNez8KAcOk0Yh3DXTpPzY2.jpg

Найдорожча принада у світі Giant Haskell Minnow. У 2003 році за неї була заплачена нечувана сума в $101200. Експерти дізналися, що виробництво даної приманки почалося ще в 1853 році. У приватних колекціях можна знайти і безліч інших екземплярів. Giant Haskell Minnow спроектував і створив збройових справ майстром Райлі Хескелем. Це перша в світі приманка з рухомою хвостовою частиною. Вона випускалася серійно і була різних розмірів. Довжина приманки на фотографії – 10 сантиметрів. Слід звернути увагу, що мідний оригінал цієї приманки був оцінений значно вище, ніж його золота аналогія.

Ось такі існують рибальські приманки, які коштують цілий статок. Можна задатися питанням — а навіщо ловити рибу на приманку, яка коштує десятки і навіть сотні тисяч доларів? Напевно, відповісти на це питання зможуть лише справжні фанати риболовної справи. Видання "Коментарі" також розповість, чому рибалка так важлива для чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!