Головна Новини Чоловік світлина Гарні фотографії під час подорожі: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарні фотографії під час подорожі: кілька корисних порад

Якщо вирішили вирушити в подорож - фотоапарат повинен стати вашим головним супутником

5 листопада 2019, 13:11 comments7190
Поділіться публікацією:
Гарні фотографії під час подорожі: кілька корисних порад

У будь-яку поїздку за кордон чоловікові слід брати з собою фотоапарат. Навіть якщо це ділове відрядження, у вас напевно виникне бажання закарбувати яскраві моменти свого перебування в іншій країні. Особливо, якщо ви завітали до неї вперше. Якщо до цього моменту ви не особливо дружили з фото-технікою, то ми пропонуємо ознайомитися з декількома корисними рекомендаціями.

В першу чергу, дізнайтеся, для чого потрібні різні режими зйомки на фотоапараті. Це не займе багато часу і ви дуже швидко навчитеся робити красиву фотографію водоспаду або портретне зображення колоритного жителя країни в національному костюмі.

f4wBGcha-nBuY1fdJDL-b2_dD.jpg

Коли знімаєте, намагайтеся звертати увагу на якомога більшу кількість деталей, які потрапляють у кадр. Задумайтеся, чи потрібні вони, чи не краще змінити композицію або ракурс.

Тим, хто готовий докласти більше зусиль, щоб перейти на наступну сходинку якості фотографії, радимо взяти з собою штатив. Разом з ним ви зможете домогтися максимальної якості пейзажної та архітектурної фотографії. Також у вас буде можливість знімати ввечері і вночі. Ви також зможете робити фотографії самого себе, не покладаючись на криві руки звичайних туристів.

dWuADhyoY9G8IGRCdSnltOur1.jpg

Натискайте на спуск, тільки коли відчуєте, що кадр гармонійний. Плівку економити вже не треба, але звичка робити тільки осмислені фотографії позбавить від трати часу і звільнить його для інших цікавих занять. Інакше ви будете схожі на дилетантів з організованих туристичних груп, які готові зафотографувати на смерть будь-кого.

Знайдіть цікаве місце і не полінуйтеся почекати, поки в кадр зайде цікавий персонаж або почне відбуватися щось незабутнє. Така фотографія буде в рази цікавіша простих фотографій ринку/площі/вулиці. Інший варіант: побачили цікаву людину — поспостерігайте за нею, шукайте вдалий ракурс, світло. Не бійтеся підійти і поспілкуватися з ним, зробіть великий портрет. З його дозволу, звісно.

8JnOpdNR83w7O22tktef8fbUE.jpg

Перед початком подорожі подивіться, що фотографують інші. Так у вас з'явиться розуміння можливостей для фотографії і ви зможете краще зрозуміти, де і з яким обладнанням робляться кращі кадри.

Тепер ви готові до подорожі з фотоапаратом. Головне, не забувайте практикуватися, і тоді кількість невдалих знімків буде зменшуватися день за днем. А потім вони і зовсім зникнуть.

Також видання "Коментарі" пропонує вашій увазі ще кілька нехитрих порад для фотографа-початківця.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!