Головна Новини Чоловік вино і напої Спочатку був ліками: як з'явився сучасний віскі
commentss НОВИНИ Всі новини

Спочатку був ліками: як з'явився сучасний віскі

Перший віскі розглядався як ліки і приємним смаком не відрізнявся

5 серпня 2019, 17:21 comments1661
Поділіться публікацією:
Спочатку був ліками: як з'явився сучасний віскі

Сьогодні достеменно невідомо, хто ж був першовідкривачем купажного віскі. Як годиться багатьом популярним винаходам, воно з'явилося зовсім випадково.

Вперше офіційна згадка купажу з'явилося у 1860 році, коли багато торговців просто змішували непродані залишки або ж спеціально розбавляли односолодові сорти віскі, які існували вже сотні років.

Саме в 1860 році був виданий закон про підтримку виробників, які займалися купажем. До цього моменту купажування було скоріше способом обдурити простих клієнтів, а не бажанням створити хороший напій.

Метою введеного закону було збільшення виробництва і отримання більшого прибутку від продажів. Зростало виробництво — росли і продажі. На сьогоднішній момент частка купажного віскі досягає 90%, помітно витіснивши більш складні в приготуванні односолодові сорти.

-_dwxNyiN_dc_XQd8bduuOjPE.jpg

Історично появу купажу можна віднести до 1500 року, коли Гільдія хірургів і цирульників у Шотландії отримала право на монопольне виробництво та продаж змішаного віскі, яке позиціонувалося як лікарський засіб. Пізніше з'явився і "Тодді" — суміш купажного віскі, спецій і чаю, який також використовували як засіб від застуди.

Але перший віскі не відрізнявся високою якістю і приємним смаком, оскільки таких технологій перегонки та дистиляції, які з'явилися тільки в другій половині 1800-х років, ще не створили. По суті, це було навіть не стільки віскі, скільки звичайний самогон високої міцності, який часто вживали залпом.

Тому у всьому світі прийнято вважати датою народження купажного віскі саме 1860 рік, коли якість виробництво і кількість існуючих сортів вийшло на абсолютно новий рівень.

Також "Коментарі" можуть розповісти вам, що п'ють справжні ділові чоловіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!