Все вирішує закуска: як правильно пити горілку
Чоловікові не варто вживати більше двох чарок цього напою за одне застілля
Горілка, на відміну від напоїв, що не володіють вишуканими смаковими якостями, типу віскі і джина, ніколи не розбавляється водою, оскільки вона є готовим до застосування продуктом, відповідно до найвищих гастрономічних критеріїв. В чарку горілки не можна також класти шматочки льоду для охолодження. Російський письменник А. П. Чехов говорив, що вчені гастрономи 200 років билися, винаходячи найкращу закуску до горілки, але нічого краще солоного огірка так придумати і не змогли. Тим не менш, на сьогоднішній день діапазон можливих закусок до горілки більш ніж широкий.
Ось деякі з них: шинка, телятина, солонина, оселедець, ікра, балик осетровий, кета, горбуша, млинці, пельмені, квашена капуста, помідори, патисони солоні, мариновані і солоні гриби.