Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Вино саме по собі є вишуканим і аристократичним напоєм. Воно завжди порадує гарним смаком і приємним сп'янінням. Але тим, хто бажає насолодитися улюбленим вином сповна, буде не зайвим дізнатися, які страви слід подавати на стіл, щоб вино змогло принести справжнє задоволення.
Сьогодні ми розповімо вам, які м'ясні, рибні та десертні страви слід вживати з п'ятьма найвідомішими марками вина.
"Каберне"
Популярне у всьому світі вино знамените своєю приємною терпкістю і яскраво вираженими фруктовими нотками. Саме тому "Каберне" чудово поєднується з важкою, ситною і жирною їжею, на кшталт тушкованої яловичини або смаженої риби. В той же час це вино вишукано доповнює смак сирів і горіхів. Вживати "Каберне" можна також з помідорами, вишнею і брокколі. В якості десерту бажано використовувати гіркий і солодкий шоколад.
"Шардоне"
Підвищуючи кислотність, вино "Шардоне" допоможе перетравити навіть найважчі м'ясні страви. Різноманітність сортів цього вина дозволяє вживати його з великим асортиментом продуктів. З м'ясних страв до цього вина добре підійдуть курятина, яловичина і свинина. Також не зайвими будуть кабачки і яблука. В якості десерту можна сміливо використовувати ванільний пудинг. Любителям морепродуктів слід прихопити крабів і лобстерів.
"Рислінг"
"Рислінг" має кислуватий смак. Воно найбільше підійде шанувальникам гострих страв. В першу чергу до нього слід купити перець чилі. Також не зайвою буде груша. З м'ясних продуктів більше всього підійдуть різні копченості. В якості десерту замовте яблучний пиріг або що-небудь з карамеллю.
"Піно Нуар"
Трохи незвичайний сорт вина, який поєднує дивні присмаки — від грибного смаку до вишні та "лісового" аромату, залежно від конкретного сорту. Це досить легке вино, яке добре доповнює м'ясні страви, в першу чергу ковбаси, курятину і баранину. Якщо хочете поставити на стіл фрукти, то нехай це буде інжир, полуниця або сухофрукти. А в якості десерту прибережіть білий шоколад. З рибних продуктів можете дозволити собі лосося або тунця.
"Совіньон Блан"
Біле легке вино з високою кислотністю вражає також вираженими нотками цитруса. Саме тому і поєднується це біле вино з легкими стравами, посилюючи смак спецій. Крім курятини та свинини, тут може хорошу компанію скласти індичатина. Можна також поласувати спаржою. Любителі солодощів нехай прихоплять з собою пиріг або шербет. До речі, може стати в нагоді і козячий сир.
Тепер ви знаєте, як правильно підготуватися до вживання вашого улюбленого вина і одночасно насолодитися набором вишуканих страв на вашому столі. А видання "Коментарі" розповість, у чому полягають основні переваги вживання безалкогольного пива.
Новини партнерів
Новини