Українці не доплатили до бюджету 20,3 млрд гривень податків

Співробітники ГФС провели 2,4 тис. планових перевірок

В бюджет країни додатково було перераховано 20,3 млрд грн. З них, 1 767, 3 млн грн - основні платежі з податку на прибуток і 1895, 3 млн гривень податок на додану вартість (ПДВ), повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ГФС) у соцмережі Facebook.

Як зазначається, в цьому році, з січня по червень, було проведено 2,4 тис. планових перевірок платників податків, 6,5 тис. - позапланових перевірок і 1,7 тис. - зустрічних звірок.

"Проведено 112 перевірок фінансових установ з відокремленими підрозділами, з результатами яких донараховано до бюджету 455,5 млн грн. За результатами контролю за дотриманням вимог валютного законодавства донараховано пені за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) на загальну суму 300,1 млн грн, а також податку на прибуток з іноземних юридичних осіб на загальну суму 204, 9 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за постановами суду в бюджет було нараховано 111,0 млн. грн. А виконання інших документальних перевірок 411 "принесли" в бюджет ще 313, 6 млн гривень. Це були доручення правоохоронних органів, які надаються при розслідуванні кримінальних проваджень.

"Проведено 456 документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, донараховано 489, 1 млн грн грошових зобов'язань", - пояснюють в ГФС.

Крім цього, зазначається, що реальний внесок підрозділів аудиту щодо забезпечення надходжень до бюджету склав 5351 млн грн.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в ГФС розповіли, як можна отримати розстрочку на ПДВ.