Головна Новини Бізнес фінанси Нацбанк програв суд по справі Приватбанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк програв суд по справі Приватбанку

Раніше НБУ виграв суд у екс-співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського

22 липня 2019, 16:30 comments2952
Поділіться публікацією:
Нацбанк програв суд по справі Приватбанку

Київський апеляційний суд відмовився зняти арешт з майна колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського і компаній, які належать йому, для забезпечення виплати заборгованості за кредитами.

Рішення за позовом Національного банку було оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду відначається про дані слідства про те, що протягом 2014 року посадові особи ПАТ КБ "ПриватБанк" видали кредити 42 суб'єктам господарювання, підконтрольним групі "Приват", засновниками яких є 51 нерезидент, афілійований з зазначенною групою. Так, під заставу майнових прав на товар видали кредити на суми від $18 до $73 млн. Угоди були укладені зі 100%-ю передоплатою і перерахуванням всіх коштів на рахунки нерезидентів. Але поставки товару досі не здійснилися. Гроші не були повернуті в строк і не було погашення кредитів.

Серед заарештованих активів є майно компаній "Приватофіс", "Нікопольський завод феросплавів", "Товкачівський гірничо-збагачувальний комбінат".

"Колегія суддів об'єктивно переконана, що слідчий суддя, накладаючи арешт на перелічене в клопотанні прокурора майно, діяв у спосіб і у межах чинного законодавства, арешт застосував на засадах розумності та співмірності, а тому доводи апелянта стосовно незаконності і необґрунтованості ухвали слідчого судді слід визнати непереконливими... Враховуючи встановлені факти та відповідні їм правовідносини, колегія суддів вважає, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, у зв'язку з чим її необхідно залишити без змін", — йдеться у рішення.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як повідомляли "Коментарі", раніше Верховний суд прийняв рішення на користь Національного банку за позовом компанії "Ерлан", підконтрольної Ігорю Коломойському, у справі про іпотеку в ПриватБанку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!