Головна Новини Бізнес економіка На кредити рефінансування банків в цьому році витратили 1,4 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

На кредити рефінансування банків в цьому році витратили 1,4 млрд грн

Найбільше грошей НБУ отримав від реалізації майнових прав

23 липня 2019, 18:41
Поділіться публікацією:
На кредити рефінансування банків в цьому році витратили 1,4 млрд грн

На погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків Національний банк України за перші шість місяців цього року отримав 1 445, 5 млн грн. Ці кошти надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів), і коштів, отриманих з інших джерел, повідомляється на сайті регулятора.

Як зазначається, найбільше грошей вдалося отримати від реалізації майнових прав — 1 304,6 млн грн. А від реалізації нерухомого майна — 90,9 млн грн.

Также для погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків використали 30,4 млн грн — це прийняття іпотеки на баланс НБУ, 17 млн грн — списання за рахунок сформованого резерву, 2,6 млн грн — засоби отриманні від погашення заборгованості за закладеними НБУ кредитними договорами.

Крім цього, за найвищу ціну — 722, 3 млн грн було реалізовано майнові права, які передали ПАТ "КБ "Надра" в заставу НБУ. Ще з реалізації активів трьох неплатоспроможних банків Національний банк отримав 26 млн грн.

"У першому півріччі 2018 року НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,9 млрд грн. Всього за 2017-2018 роки ця сума склала близько 5 млрд грн", — йдеться в повідомленні.

Раніше видання "Комментарии" писало про те, що НБУ знизив облікову ставку до 17%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!