Головна Новини Бізнес економіка МВФ заявив про тривожний рівень зростання світової економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ заявив про тривожний рівень зростання світової економіки

МВФ пояснив причини своих не оптимістичних прогнозів

23 липня 2019, 21:16 comments1773
Поділіться публікацією:
МВФ заявив про тривожний рівень зростання світової економіки

Динаміка світової торгівлі, більшу частину якої складають продукція машинобудування і споживчі товари тривалого користування, залишається млявою.

Про це йдеться в липневому доповіді МВФ "Перспективи розвитку світової економіки", передає УНН.

"Світове зростання прогнозується на рівні 3,2% в 2019 році з підвищенням до 3,5% в 2020 році", — відзначили в МВФ.

Відзначимо, що в квітні 2019 року Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз зростання світової економіки на 2019 до 3,3 відсотка.

Прогнозоване прискорення зростання в 2020 році, як додали в МВФ, "має нестійкий характер, оскільки передбачає стабілізацію економіки в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, які зараз відчувають стресу, а також прогрес у врегулюванні розбіжностей в торговельній політиці".

Також у Фонді повідомили, що знижений прогноз по країнам з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, Європи, на 2019 значною мірою відображає перспективи економіки Туреччини, де прогнозується відновлення спаду активності, пов'язаного з необхідною коригуванням політики.

У кількох інших країнах Центральної та Східної Європи, як зазначено, спостерігаються високі темпи зростання завдяки стійкому внутрішньому попиту і рівнями заробітної плати, які підвищуються.

"Очікується, що зростання в цьому регіоні складе 1% в 2019 році (на 0,2 п.п. вище, ніж у квітневому ПРСЕ, чому сприяв активний ріст в першому кварталі). У 2020 році очікується підвищення зростання до 2,3% (що на 0,5 п.п. нижче, ніж у квітневому випуску ПРСЕ, в основному внаслідок прогнозованого уповільнення зростання в Туреччині в інші 2019) ", — повідомили в МВФ.

Нагадаємо, що співпраця України з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетним в інтересах внутрішньої економіки, як розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!