В українських перевізників виникли проблеми з вантажними перевезеннями в Польщі

У 2019 році уряд Польщі вперше пішов на зменшення квоти на польські дозволи

Перевізники в Україні, які займаються вантажними перевезеннями, можуть втратити свої контракти. Це пов'язано з тим, що вони не можуть отримати дозвіл на перевезення, повідомляється на сторінці "Укртрансбезпеки" в соцмережі Facebook.

Як зазначається, у цьому році міністерство інфраструктури України прийняло рішення видавати рівномірно по 13333 дозволів щомісяця у 8 пунктах видачі дозволів (ПВД).

"Ця кількість не перекриває потреби. У поточному році Міністерству доводилося приймати рішення про те, щоб видавати ще додатково 4 - 6 тис. штук дозволів (залежно від місяця). Сьогодні ми знову опинилися перед браком дозволів. Комісія з розгляду питань прийняла рішення про виділення і передачі на ПВД залишку дозволів згідно існуючої квоти, зобов'язавши "Укртрансбезпеку" виділяти їх у відповідності до обмежень, які прийняла комісія, затвердивши їх наказом", - йдеться в повідомленні.

Ці дозволи завантажили в автомобілі та були спрямовані на пункти видачі.

"Але в цьому році ми опинимося перед ситуацією, коли квота буде видана (роздана) ще задовго до грудня, як це було в попередні роки", - наголошується в пості.

Крім цього додається, що щорічні квоти на польські дозволи 2015-2018 років були великими — 200 тис штук. При цьому, під кінець року їх також не вистачало.


індексацію тарифов на ж\д перевезення.