Головна Новини Бізнес новини компаній Борг облгазів перед "Укртрансгаз" сягнув понад 3,5 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Борг облгазів перед "Укртрансгаз" сягнув понад 3,5 млрд грн

У червні негативний небаланс ринку природного газу досяг 3,59 млрд грн

24 липня 2019, 13:49 comments2394
Поділіться публікацією:
Борг облгазів перед "Укртрансгаз" сягнув понад 3,5 млрд грн

Негативний небаланс, який склався в результаті операцій учасників ринку, склав 469 млн грн., або 55,9 млн куб. м газу. При цьому, позитивний небаланс склав 773 млн грн., або 00,3 млн куб. м газу, повідомляє прес-служба "Укртрансгаз" у Facebook.

Як відзначається, заборгованість за негативний небаланс ринку природного газу досягла 3,59 млрд грн. в червні.

Функціонування ринку природного газу в режимі добової балансування за чотири місяці цього в результаті має негативний небаланс учасників ринку в розмірі 3 674 млн грн, або 663,6 млн куб. м газу.

"За все це час "Укртрансгаз" отримав від замовників послуг транспортування оплату не більше 2% від загальної заборгованості, або 87 млн грн. Самий великий борг у розмірі 3,58 млрд грн., або 413,7 млн куб. м блакитного палива, накопичили облгази, з якого заборгованість підприємств під брендом РГК становить 2,7 млрд грн, або 309,0 млн куб. м газу", — йдеться в повідомленні.

Крім цього додається, що "Укртрансгаз" оплатив 525 млн грн. позитивних небалансів. Але компанія ще залишається винною 1,3 млрд грн. замовникам послуг з транспортування газу.

"Найбільший борг зараз склався перед НАК "Нафтогаз України", обсяг позитивного небалансу якого, за підсумками чотирьох місяців, складає 855 млн грн.", — пояснюють в "Укртрансгаз".

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що розрахуватися за травневий і червневий газ "Укртрансгаз" хоче до кінця місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!