Головна Новини Бізнес фінанси З 5 серпня в Україні введуть міжнародний номер банківського рахунку
commentss НОВИНИ Всі новини

З 5 серпня в Україні введуть міжнародний номер банківського рахунку

Застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України.

24 липня 2019, 17:25 comments6102
Поділіться публікацією:
З 5 серпня в Україні введуть міжнародний номер банківського рахунку

В Україні з понеділка, 5 серпня, цього року, відкривати нові рахунки клієнтам банків будуть у відповідності з вимогами стандарту IBAN.

Діючі номери рахунків банки будуть змінювати згідно з новими вимогами. При цьому діючі номери аналітичного обліку будуть зберігатися, передає прес-служба Національного банку України.

Як зазначається, вже з 1 листопада цього року застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України. Це буде необхідно для грошових переказів коштів, як в національній, так і в іноземних валютах, а також при транскордонних перекладах.

"Всі переклади з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися тільки з використанням IBAN. Всі платіжні картки, емітовані банками на рахунок клієнта, залишаються в силі. Вони є платіжним інструментом, який надає клієнту можливість з допомогою платіжного пристрою, зокрема, ініціювати переказ коштів з банківського рахунку", — пояснює регулятор.

Крім цього додається, що структура IBAN являє собою відкриття нових рахунків, які будуть складатися з 29 буквено-цифрових символів, викладених у такій послідовності: код України — UA-2 літери, контрольний розряд — 2 цифри, код банку — 6 цифр. Далі: рахунок — довжина номеру рахунку не є фіксованою (до 31 жовтня 2019 року — від 5 до 14 символів, з 1 листопада 2019 року — від 5 до 19 символів).

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що заборгованість українських банків за кредитами рефінансування скоротилася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!