Банкіри прогнозують приплив депозитів і збільшення видачі кредитів

Українські банкіри вбачають зростання кредитних ризиків.

Оптимістичні очікування зберігаються в українських банкірів щодо припливу депозитів і приросту портфелю кредитів населенню і бізнесу. При цьому, за фактом, вони вбачають зростання ризиків, особливо в кредитуванні, передає прес-служба Національного банку України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, кредитний ризик збільшився у другому і очікувано зросте в третьому кварталах. Очікування банкірів вдалося дізнатися за результатами "Опитування в умовах банківського кредитування".

"На думку опитаних фінустанов, наступні 12 місяців портфель депозитів і кредитів буде зростати. Також очікування наступного кварталу відповідають результатам другого кварталу: попит на кредити зросте, зокрема від малих і середніх підприємств, а ще від населення у споживчому сегменті", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, додається, що в минулому кварталі підвищилися всі ризики, крім валютного, який залишається низьким три квартали підряд.

"У квітні-червні виправдалися очікування щодо зростання попиту на кредити МСП, гривневі і короткострокові позики", - пояснюють у НБУ.

знизив облікову ставку до 17%.