Головна Новини Бізнес держсектор До опалювального сезону підготовлено 49,5% об'єктів житлового сектора
commentss НОВИНИ Всі новини

До опалювального сезону підготовлено 49,5% об'єктів житлового сектора

По Україні 80% житлових будинків і 78% муніципальних будинків оснащені лічильниками тепла.

25 липня 2019, 19:01 comments2471
Поділіться публікацією:
До опалювального сезону підготовлено 49,5% об'єктів житлового сектора

В Україні половина об'єктів житлового сектора і соціальної сфери готові до опалювального сезону. Житловий фонд готовий на 49,5%, а об'єкти соціальної сфери (навчальні і медичні установи, дитячі садки) на 52%, повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За його словами, до 1 жовтня цього року готовність до опалювального сезону повинна бути 100%. А навчальні та дошкільні заклади повинні бути підготовлені вже до 1 вересня.

"Платіжна дисципліна в 2019 році становить 96%. При цьому рівень оплати за газ з урахуванням сплачених коштів в оплату попередніх боргів досягає 50%. Найнижчий рівень загальних розрахунків за газ щодо споживання в 2019 році спостерігався у Донецькій, Дніпропетровській і Луганській областях", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, він зазначив, що 91 підприємство ТКЕ (теплокомуненерго) уклало договори реструктуризації боргів. Також було стягнено штрафних санкцій на суму 2,7 млрд грн. При цьому,118 підприємств ще не уклали договори реструктуризації.

"В Україні 80% житлових будинків і 78% муніципальних будинків оснащені лічильниками тепла. Лідерами за кількістю оснащених нежитлових будівель вузлами комерційного обліку теплової енергії є Миколаївська область", — пояснив Геннадій Зубко.

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що в Україні 2,5 року ціни на газ і тепло були завищені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!