Головна Новини Бізнес інвестиції Країни ЄС можуть ввести персональні санкції проти суддів Окружного адмінсуду Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни ЄС можуть ввести персональні санкції проти суддів Окружного адмінсуду Києва

Трьом суддям Окружного адмінсуду столиці можуть анулювати британські і канадські візи, а також заборонити в'їзд до Норвегії

26 липня 2019, 11:59 comments5286
Поділіться публікацією:
Країни ЄС можуть ввести персональні санкції проти суддів Окружного адмінсуду Києва

Великобританія, Канада і Норвегія планують ввести персональні санкції проти трьох суддів Окружного адміністративного суду м. Києва, а також членів їх сімей. Санкції будуть введені у зв'язку з винесенням ними нібито завідомо неправосудних рішень, що зачіпають інтереси підприємств відновлюваної електроенергетики, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, пише "Українські новини".

Як повідомляється, зокрема, суддям, а також членам їх сімей будуть анульовані британські і канадські візи и заборонений в'їзд до Норвегії. Проти них також введуть додаткові заходи перевірки при в'їзді в країни Шенгенської зони. Крім цього, буде ініційовано пошук активів, що належать суддям і членам їх сімей в державах ЄС, з метою блокування і арешту даних активів.

Відзначається, що в числі найбільший інвесторів у відновлювану енергетику України — норвезька компанія Scaltec Solar, канадська TIU Canada, а також ряд компаній з Великобританії. Інвестиції в альтернативну енергетику України за останні кілька років склали 2,5 млрд. євро. З метою захисту своїх інвестицій Великобританія, Канада і Норвегія і вводять персональні санкції проти суддів.

Нагадаємо, 27 червня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) виніс ухвалу, якою зупинив дію постанови Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) №954 та №955, якими встановлювались тарифи НЕК "Укренерго" з 1 липня. 4 липня позов з аналогічними вимогами був поданий Покровським гірничо-збагачувальним комбінатом і прийнятий до розгляду. Припинення дій цих тарифів унеможливлює розрахунки з підприємствами відновлюваної енергетики в липні поточного року.

22 липня Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов НЗФ, яким вимагається скасувати дію постанови НКРЕКП №1411. Даною постановою встановлено тариф НЕК "Укренерго" з 1 серпня, в якому передбачені кошти для розрахунків з підприємствами відновлюваної енергетики в серпні. Задоволення позову НЗФ заблокує розрахунки з підприємствами відновлюваної енергетики в серпні.

НЕК "Укренерго" і НКРЕКП в апеляційному порядку оскаржили ухвалу Окружного адміністративного суду р. Києва від 27 червня. Станом на даний момент апеляційні скарги "Укренерго" і НКРЕКП не розглянуті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!