Головна Новини Бізнес економіка Зростання реального ВВП на початку 2019 року сповільнилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання реального ВВП на початку 2019 року сповільнилося

У другому кварталі зростання економіки прискорилося до 3%.

26 липня 2019, 12:25 comments1211
Поділіться публікацією:
Зростання реального ВВП на початку 2019 року сповільнилося

В Україні зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) очікувано сповільнилося до 2,5%. Це сталося у першому кварталі цього року, говориться в щоквартальному інфляційному звіті НБУ за липень 2019 року.

Як зазначається, зростання ВПП сповільнилося внаслідок вичерпання рекордного врожаю 2018 року.

"Водночас внутрішній попит зростав швидше, ніж очікувалося. Прискорилося зростання приватного споживання на тлі збільшення доходів населення. При цьому, у першому кварталі 2019 року зберігалося падіння валової доданої вартості (ВДВ) в промисловості. ВДВ енергетичного сектору знизилося через теплу, порівняно з минулим роком, погоду. ВДВ переробної промисловості також залишалося меншим, ніж рік тому, через ремонти на окремих металургійних і хімічних підприємствах, введення нових обмежень з боку РФ і деяких погіршень зовнішньої цінової кон'юнктури", — йдеться в документі.

Крім цього, додається, що в Україні в першому кварталі зберігалося падіння обсягів видобутку металевих руд. Це зумовило уповільнення зростання ВДВ добувної промисловості в цілому, незважаючи на подальше збільшення обсягів видобудку газу, нафти і вугілля.

"У другому кварталі зростання економіки прискорилося до 3%. Про подальше зростання свідчить прискорення зростання роздрібного товарообігу, чому сприяло збільшення доходів населення. Притягнення урядом на міжнародному ринку капіталів і приплив коштів нерезидентів у гривневі Облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) компенсували значні виплати державного сектору зовнішніми зобов'язаннями. В результаті, на кінець червня, резерви були близькими до рівня початку 2019 року (20,6 млрд дол.)", — пояснюють у НБУ.

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що Нацбанк прогнозує зниження інфляції до 6,3% на кінець року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!