Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, що буде з економікою України до 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що буде з економікою України до 2021 року

Стримуючим фактором для економічного зростання буде скорочення обсягів транзиту природного газу в Європу.

26 липня 2019, 13:12 comments1296
Поділіться публікацією:
Стало відомо, що буде з економікою України до 2021 року

Економіка України буде зростати значними темпами на рівні 3-4% в період 2019-2021 років. Такий прогноз озвучив Національний банк України у своєму щоквартальному інфляційному звіті за липень 2019 року.

Як зазначається, зниження темпів економічного зростання в 2019 році до 3% (у порівнянні з 3,3% в 2018 році) зумовлено сповільненням глобальної економіки і світової торгівлі, а також стриманою фіскальною політикою через необхідність погашення значних обсягів державного боргу.

В НБУ повідомляють, що в подальшому на економіці України позитивно позначаться сприятливі умови торгівлі, а також черговий рекордний урожай зернових. А основним драйвером економічного зростання, як і раніше буде залишатися внутрішній попит.

"Зростання реального ВВП прискориться до 3,2% в 2020 році і до 3,7% у 2021 році. Цьому сприятиме поступове пом'якшення монетарної політики, що стимулюватиме внутрішній попит, а також пожвавлення економічної активності в світі. Стримуючим фактором для економічного зростання є скорочення обсягів транзиту природного газу в Європу в результаті будівництва обхідних газопроводів (Північний потік-2, — ред.)", — пояснює у своєму документі регулятор.

Крім цього, НБУ підвищив прогноз зростання реального валового внутрішнього продукту в 2019 році до 3%. На початку цього року спостерігалося зниження ВВП до 2,5%. Також покращився прогноз ВВП і на 2020 рік з 2,9% до 3,2%.

"Це пов'язано зі стійким внутрішнім попитом, кращими умовами торгівлі та поліпшенням припущень щодо врожаю зернових", — вважають в НБУ.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що зростання реального ВВП на початку 2019 року сповільнилося до 2,5%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!