Головна Новини Бізнес економіка Кількість працюючих українців збільшилася до 63%
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість працюючих українців збільшилася до 63%

Попит на робочу силу також продовжував зростати.

26 липня 2019, 14:59 comments1310
Поділіться публікацією:
Кількість працюючих українців збільшилася до 63%

У першому кварталі нинішнього року в Україні стало більше працюючих людей, їх кількість зросла на 63,1%. Особливо працюючих стало більше у віці від 35 до 39 років, а ще у віці від 50-59 років, йдеться у щоквартальному інфляційному звіті за липень 2019 року Національного банку України.

Також наголошується, що попит на працівників активно зростає.

"Очікування підприємств щодо зміни кількості працівників, згідно з опитуваннями, залишалися позитивними з 2017 року. Хоча в 2019 році вони трохи ослабли. Під впливом високих темпів зростання обсягів випуску і виконаних робіт, очікується збільшення зайнятості в роздрібній торгівлі, транспорту та будівництва", — йдеться в повідомленні.

Підприємства оптової торгівлі також очікують збільшення кількості працівників з урахуванням уповільнення падіння оптового товарообігу.

"Зате підприємства сільського господарства, а також сфери електроенергії та водопостачання третій рік поспіль очікують скорочення кількості працівників", — пояснює регулятор.

Крім цього, в першому кварталі цього року рівень зайнятості досяг майже 58%, а рівень безробіття знизився до 8, 6%. Ще в Україні зменшилася кількість вакансій, зареєстрованих в Державній службі зайнятості. Це, кажуть в НБУ, може свідчити про поступове задоволення попиту на робочу силу.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що названо найбільш затребувані вакансії січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!