Головна Новини Бізнес економіка Виробникам органічної продукції висунули нові вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробникам органічної продукції висунули нові вимоги

Нагляд у сфері органічного виробництва має право брати зразки для аналізу.

26 липня 2019, 18:31 comments1137
Поділіться публікацією:
Виробникам органічної продукції висунули нові вимоги

В Україні з 2 серпня цього року набуває в силу закон "Про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції". Це означає, що в країні почнуть діяти нові правила функціонування ринку органічної продукції, повідомляється на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, нововведення стосуються тільки сільськогосподарської продукції. Але вони ніяк не стосуються одягу або косметики.

"В Україні актуальність органічної продукції збільшується. Українське суспільство все більше цікавиться, що таке "органічна продукція" або "органічне виробництво" і з чим його їдять", — йдеться в повідомленні.

Так, оператори, згідно з законом, можуть відкликати або вилучати вироблену ними продукцію, що не відповідає вимогам, якщо вона маркована державним логотипом для органічної продукції чи містить позначення та написи: "органічний", "складає біодинамічний", "біологічний", "екологічний", "органік".

"Закон також зобов'язує безперешкодний доступ посадових осіб, нагляд у сфері органічного виробництва, здійснювати заходи державного контролю, у тому числі відбору зразків", — йдеться у документі.

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що виробники овочів і м'яса в червні продавали товари дешевше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!