Головна Новини Бізнес держсектор Призупинення переходу ЗСУ на нову систему харчування оскаржать у суді, - Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Призупинення переходу ЗСУ на нову систему харчування оскаржать у суді, - Міноборони

Рішення суду ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців, яка була розроблена у відповідності зі стандартами НАТО.

27 липня 2019, 19:01 comments3092
Поділіться публікацією:
Призупинення переходу ЗСУ на нову систему харчування оскаржать у суді, - Міноборони

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про призупинення дії наказу "Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України (ЗСУ) на систему продовольчого забезпечення по застосуванню каталогу продуктів харчування у 2019 року №90 від 04.03.2019, оскаржать у суді. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Як зазначається, рішення суду ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців, яка була розроблена у відповідності зі стандартами НАТО передових країн світу. Також харчування за стандартами НАТО спрямоване на якісне продовольче забезпечення українських військовослужбовців.

"Призупинення тягне за собою стагнацію розвитку якості і рівня харчування особового складу, подальші можливості корупційних проявів у системі харчування ЗС України, повернення до застарілих та неефективних підходів продовольчого забезпечення", — йдеться в повідомленні.

Крім цього додається, що Міністерство оборони України оскаржує постанову суду і надалі відстоюватиме інтереси Збройних Сил в судових інстанціях.

"Інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом в 2018 році для ЗСУ дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно поліпшити рівень і якість харчування військовослужбовців. Станом на липень 2019 року, 50% військовослужбовців перейшли на нову систему харчування за каталогом. До кінця 2019 року планується перевести 100% особового складу", — пояснюють в Мінобороні.

Раніше, видання "Комментарии" вже повідомляло про те, що Міноборони спростувало заяви ДБР щодо неякісних бронежилетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!