Головна Новини Бізнес економіка Курс долара США в середньому завищений на 6-12%
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс долара США в середньому завищений на 6-12%

Кількість доларів, що знаходяться в обороті, досить багато.

30 липня 2019, 14:25 comments1318
Поділіться публікацією:
Курс долара США в середньому завищений на 6-12%

В середньому, курс долара США завищений на 6-12%. В цей же час курс євро навпроти недооцінений, наприклад, для Німеччини на 8-18%. Про це говориться в аналітичній доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Виданню "Комментарии" вітчизняні економісти пояснили, що кількість доларів, які знаходяться в обороті, досить велика. При цьому, ці гроші товарами не забезпечені.

Також, на надто високий світовий курс долара нарікав і сам президент США Дональд Трамп. Так як, це перешкоджає американському експорту.

Як відомо, цього літа спостерігається зміцнення гривні по відношенню до долара. За словами економічного експерта Олексія Куща, на ревальвацію гривні вплинула унікальна ситуація, яка склалася на фінансовому ринку України. В країні були створені сприятливі умови для приходу міжнародного спекулятивного фінансового капіталу. На це вплинула політика НБУ та Мінфіну.

"Придбання облігацій держпозики під найвищі у світі відсотки – до 20% річних, разом з високою обліковою ставкою 17%, призвели до дефіциту гривні і надлишку доларів", — пояснив економіст.

Внаслідок такої політики курс гривні по відношенню до долара склав 25,50 грн. У довгостроковій перспективі можливий ризик обвалення боргової піраміди Облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що НБУ планує знизити рівень "непрацюючих" кредитів в банках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!