Головна Новини Бізнес економіка Україна отримала від РФ компенсацію за "брудну" нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала від РФ компенсацію за "брудну" нафту

Сума компенсації перевищила 2 млн євро

31 липня 2019, 17:45 comments1021
Поділіться публікацією:
Україна отримала від РФ компенсацію за "брудну" нафту

АТ "Укртранснафта" отримало від ПАТ "Транснефть" частину компенсації в розмірі понад 2,3 млн євро за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук в українську ділянку нафтопроводу "Дружба".

Розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до діючого договору на транзит і залежить від періоду резервування ПАТ "Транснефть" потужностей української нафтотранспортної системи, до якої потрапила нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки.

Так, 25 квітня 2019 року "Укртранснафта" вимушено припинила роботу української ділянки нафтопроводу "Дружба" з-за відмови прийому російського сировини з підвищеним вмістом хлорорганіки на приймально-здавальному ділянці "Будковце" (Словаччина) і через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальних ділянках нафти "Фенешлитке"(Угорщина).

Відновити транзит російської нафти в країни Євросоюзу "Укртранснафті" вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину.

" rel="nofollow" target="_blank">

Як повідомляли "Коментарі", російська енергетична компанія "Газпром" 17 липня  різко збільшила обсяги транзиту газу в Європейський Союз через українську газотранспортну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!