Головна Новини Бізнес новини компаній Обсяг газу іноземних компаній в ПСГ України виріс на 71%
commentss НОВИНИ Всі новини

Обсяг газу іноземних компаній в ПСГ України виріс на 71%

Компанії-нерезиденти можуть зберігати газ на території України без сплати митних зборів

2 серпня 2019, 16:32 comments1164
Поділіться публікацією:
Обсяг газу іноземних компаній в ПСГ України виріс на 71%

В на початку серпня цього року обсяг газу, що зберігається компаніями-нерезидентами у режимі "митний склад" у підземному сховищі газу (ПСГ) України зріс на 71%.Такі дані наведені у порівнянні з серединою червня, передає прес-служба "Укртрансгаз".

Як зазначається, обсяг газу компаній-нерезидентів досяг майже 1,4 млрд куб. м. Також зросла кількість договорів, укладених з міжнародними компаніями, з 24 до 31.

"Зростання кількості клієнтів і обсягів товарного газу — це позитивний індикатор. Потужні європейські компанії дуже виважено ставиться до оцінки ризиків у країні, ризиків оператора і регуляторного середовища. Відповідно, укладені угоди з міжнародними гравцями — свідчать, що український газовий ринок стає прозорим і зрозумілим для наших європейських партнерів і відповідає їхнім вимогам", — йдеться в повідомленні.

Зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати митних зборів можуть, як компанії-резиденти, так і компанії-нерезиденти. Але за умови подальшого транспортування природного газу з території України.

"Тариф на зберігання в режимі "митного складу" не відрізняється від звичайного тарифу на зберігання газу в ПСГ і становить 0,82 євро / МВт і є найнижчим у Європі", — говорять в "Укртрансгаз".

Раніше, видання "Комментарии" писало про те, що борг облгазів перед "Укртрансгаз" сягнув понад 3,5 млрд грн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!