Головна Новини Бізнес економіка За ввезення окремих товарів з РФ почали брати спецмито
commentss НОВИНИ Всі новини

За ввезення окремих товарів з РФ почали брати спецмито

При ввезенні в Україну важких дистилятів (газойлів) товари з РФ обкладаються митом у розмірі 3,75%

5 серпня 2019, 16:49 comments1007
Поділіться публікацією:
За ввезення окремих товарів з РФ почали брати спецмито

В Україні вже з 1 серпня цього року за ввезення окремих товарів з Росії необхідно платити спеціальні мита. Такі правила почали діяти в зв'язку з тим, що 7 липня цього року Кабмін прийняв постанову №624 "Питання введення спеціального мита на окремі товари походженням з Російської Федерації, що ввозяться на митну територію України", передає прес-служба Державної фіскальної служби України.

Як зазначається, це стосується товарів, які були вироблені в самій Російській Федерації.

"При ввезенні на митну територію України, зокрема важких дистилятів (газойлів), що ввозяться трубопровідним транспортом, а також поміщаються в митний режим імпорту, вони оподатковуються митом в розмірі 3,75% (з 1 серпня 2019 року) і 4,25% (з 1 жовтня 2019 року)", — йдеться в повідомленні.

Також, це стосується і зріджених газів вуглеводнів. Вони обкладаються спеціальним митом — 1,75% (з 1 серпня цього року) і (3% з 1 жовтня 2019 року).

"Також постановою передбачено, що в у разі неможливості достовірно встановити країну походження товарів, такі товари випускаються у вільний обіг на митній території України за умови сплати спеціального мита за вищевказаними ставками" — пояснюють в ДФС.

Крім цього, додається, що при митному оформленні окремих товарів з РФ, в декларації зазначається код виду надходження — "030". Це спеціальне мито на товари походженням з Російської Федерації (РФ).

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що ДФС надала бізнесменам розстрочку з ПДВ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!