Головна Новини Бізнес бюджет У Мінфіні розповіли, наскільки зросли доходи Держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні розповіли, наскільки зросли доходи Держбюджету

Дефіцит загального фонду Держбюджету профінансували за рахунок запозичень

5 серпня 2019, 17:18 comments1290
Поділіться публікацією:
У Мінфіні розповіли, наскільки зросли доходи Держбюджету

За перші сім місяців цього року в Україні доходи Державного бюджету зросли на 13,7% до 584,1 млрд. грн. Виконання доходів склало 97,4% від розпису (у порівнянні з 95,7% від розпису у першому півріччі), передає прес-служба Міністерства фінансів України.

Як зазначається, доходи загального фонду Державного бюджету зросли на 10,7% до 516, 4 млрд. грн. Вони становили 96% від розпису (у першому півріччі рівень виконання становив 94% від розпису).

"Основні причини низьких планових доходів такі: різниця у фактичних макроекономічних показниках і закладених в бюджет, зокрема курсу гривні, запроваджені пільги щодо імпорту окремих товарів, а також обмеження урядом Російської Федерації експорту ряду товарів України", — йдеться в повідомленні.

За даними Державної казначейської служби України, загальний фонд Держбюджету у січні-липні цього року був виконаний з дефіцитом у сумі 1,1 млрд. грн. А спеціальний фонд був зведений з профіцитом в 8,7 млрд. грн. Це сталося завдяки надходженням від пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Дефіцит загального фонду Держбюджету було профінансовано за рахунок запозичень, тоді як надходження від приватизації становили лише 0,4 млрд. грн. (що становить 2,1% від річного плану). В рамках управління ліквідністю було прийнято рішення про заміщення надходжень від приватизації внутрішніми запозиченнями у першій половині року. У той же час, для фінансування бюджету вкрай важливо забезпечити початок великої приватизації в цьому році", — пояснили у Мінфіні.

Раніше, видання "Комментарии" повідомляло, що надходження до зведеного бюджету збільшилися на 16,6%, — ГФС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!