Головна Новини Бізнес новини компаній Почало діяти єдине маркування органічної продукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Почало діяти єдине маркування органічної продукції

Інформація про харчовий продукт тепер повинна бути точною, достовірною та зрозумілою для покупця

6 серпня 2019, 09:57 comments1388
Поділіться публікацією:
Почало діяти єдине маркування органічної продукції

В Україні сьогодні набув чинності закон, яким встановлено основні принципи і вимоги до органічного виробництва. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Закон "Про основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" повинен вдосконалити українське законодавство із законодавством Євросоюзу у сфері виробництва і обігу органічних продуктів.

Цей закон також сприятиме створенню прозорих умов господарювання, зменшення недобросовісної конкуренції, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції та розширенню зовнішніх ринків збуту.

Законом встановлюються основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, основи правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції і функціонування ринку такої продукції.

Цим законом визначено правові засади діяльності центральних органів виконавчої влади, суб'єктів ринку органічної продукції і напрями державної політики у зазначених сферах.

Статтею 40 3акону встановлена відповідальність за порушення законодавства у сфері органічного виробництва. Повідомляється, що ті, хто реалізує продукцію, марковану як органічна, будуть нести відповідальність за введення в обіг або реалізацію продукції без сертифіката, засвідчує відповідність процесу виробництва продукції та/або її звернення вимогам законодавства.

У випадку недотримання вимог вони будуть оштрафовані в розмірі від п'яти до восьми мінімальних заробітних плат.

Як повідомляли "Коментарі", 10 липня 2018 року Рада прийняла у другому читанні і в цілому Закон №5448-д про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обігу і маркування органічної продукції.

За ухвалення документа проголосувало 237 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

До того ж, в Україні почне діяти реєстр органів сертифікації. Останні будуть надавати відповідні сертифікати про органічне походження продуктів, а Держспоживслужба буде проводити перевірки виробників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!