Головна Новини Бізнес новини компаній Юрист ПАТ "Фармак" викрив "Дарницю" у недобросовісній конкуренції через використання позначення "Корвалол"
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрист ПАТ "Фармак" викрив "Дарницю" у недобросовісній конкуренції через використання позначення "Корвалол"

Представник ПАТ "Фармак" переконаний, що фармкомпанія "Дарниця" порушує права на використання позначення "Корвалол"

6 серпня 2019, 15:25 comments1154
Поділіться публікацією:
Юрист ПАТ "Фармак" викрив "Дарницю" у недобросовісній конкуренції через використання позначення "Корвалол"

Директор з правового забезпечення ПАТ "Фармак" Дмитро Таранчук звинуватив фармкомпанію "Дарниця" у недобросовісній конкуренції у зв'язку з порушенням права на використання позначення "Корвалол". Як зазначив юрист в інтерв'ю газеті "Голос Україні", ці права належать саме компанії "Фармак".

Таранчук нагадав, що його компанія оскаржувала в господарських судах реєстрацію як торгової марки "Корвалол-Дарниця", зареєстрованої на ФФ "Дарниця" в 2005 році.

"Позивач свої вимоги аргументував тим, що позначення "Корвалол-Дарниця" є схожим до ступеня змішування із знаком "Корвалол Corvalolum" компанії "Фармак". Фонетична та графічна схожість позначення "Корвалол-Дарниця" полягає в тому, що слово Корвалол є тотожним зі знаком "Корвалол Corvalolum", а смислова схожість зводиться до того, що це позначення призначене для маркування товару 5-го класу — лікарського засобу препарату "Корвалол", що має однаковий склад, терапевтичні властивості, канали розповсюдження та однакове коло споживачів", — підкреслив Дмитро Таранчук.

У своєму інтерв'ю юрист також розповів, що в квітні 2017 року ПАТ "Фармак" звернулося в Апеляційну палату Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) із заявою про визнання добре відомим "Корвалол Corvalolum" в Україні на ім'я ВАТ "Фармак" станом на 1 грудня 2002 року. Детально розглянувши заяву та представлені докази, інстанція визнала дане позначення добре відомим.

"Компанія "Дарниця" в даний час має зареєстрований знак "Корвалол-Дарниця", і препарат під цим торговим знаком реалізується на ринку України з 2016 року. У серпні 2017 ПАТ "Фармак" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до МЕРТ і ФФ "Дарниця" про визнання недійсною реєстрацію знака для товарів і послуг "Корвалол-Дарниця" на підставі рішення Апеляційної палати МЕРТ України з 2017 року про визнання загальновідомим позначення "Корвалол Corvalolum". Компанія "Дарниця", зі свого боку, звернулася в господарський суд з позовом про визнання недійсним рішення Апеляційної палати МЕРТ про визнання "Корвалол Corvalolum" добре відомим в Україні на ім'я ВАТ "Фармак", — розповів Таранчук.

Юрист підкреслив, що постановою Палати Верховного Суду від 25 червня 2019 році прийнято рішення про скасування судових рішень першої та апеляційної інстанцій. Справу було направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

"Велика палата Верховного Суду розглянула цю справу по суті та прийняла неупереджене рішення в суворій відповідності з діючим процесуальним законодавством. Рішення Апеляційної палати МЕРТ як і раніше діє для всіх суб'єктів правовідносин і зберігає за правовласником (ПАТ "Фармак") добре відомого знака "Корвалол Corvalolum" всі права, передбачені чинним законодавством України", — пояснив Дмитро Таранчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!