Головна Новини Бізнес інвестиції Експерт пояснила, чим загрожує Україні відсутність Tax free для іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснила, чим загрожує Україні відсутність Tax free для іноземців

Завдяки tax free іноземці можуть заощадити до 20% вартості покупок

6 серпня 2019, 16:15 comments3634
Поділіться публікацією:
Експерт пояснила, чим загрожує Україні відсутність Tax free для іноземців

Україна єдина європейська країна, де для туристів відсутня опція tax free (система повернення суми податку на додану вартість (ПДВ). Також, Україну іноземці намагаються відвідувати у поєднанні з якої-небудь іншої країною, де вони можуть скористатися tax free, повідомила у своїй колонці видання "Європейська правда" експерт з розвитку туризму Анна Романова.

За її словами, завдяки tax free іноземці можуть заощадити до 20% вартості покупок. Така послуга діє у всіх розвинених країнах.

"Тільки за минулий рік китайські туристи витратили на шопінг за кордоном понад 250 мільярдів доларів. Але якщо всі розвинені країни світу борються за китайського заможного туриста — ми його впевнено ігноруємо! Навіть у французькому аеропорту "Шарль де Голль" вже давно всі назви та оголошення продублювали китайською. Але не в Україні", — написала експерт.

Анна Романова також зазначила, що законом в Україні передбачено повернення податку на додану вартість (ПДВ), але ця процедура вкрай корумпована і забюрократизована.

"Коли я питала у деяких чиновників з попередньої влади, вони відверто зізнавалися, що ПДВ у нас досі повертається не автоматично, а "в ручному режимі", тим, кому треба, тому це не працює для масового споживача. Мені тоді м'яко натякнули, щоб я не втручалася, оскільки "скільки там тих туристів". Ви скажете, що всі ці luxury boutique в Україні оформлені як ФОПи, а брендові речі завозяться контрабандою. Так, а хіба це не взаємопов'язані речі?" — пояснила в своїй колонці Анна Романова.

Крім цього, вона додала, що в Україні необхідно ввести автоматичну і прозору процедуру повернення ПДВ.

Раніше видання "Комментарии" повідомляло, в Україні ПДВ у липні виріс на 2 млрд. гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!