Головна Новини Бізнес Будівництво Польща почала будувати свій газопровід
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща почала будувати свій газопровід

Газопровід пройде по території Данії та з'єднає Польщу з родовищами в Північному морі

4 травня 2020, 14:27 comments1825
Поділіться публікацією:
Польща почала будувати свій газопровід

У Польщі почалося будівництво газопроводу Baltic Pipe, який з'єднає газові норвезькі родовища в Північному морі з Республікою Польща. Про це заявив глава держави Анджей Дуда.

Так, оператор польських газопроводів — компанія Gaz-System отримала всі необхідні дозволи на будівництво в Польщі і Данії. Пропускна здатність "труби" складе 10 млрд кубометрів на рік. Запуск газопроводу заплановано на 1 жовтня 2022 року.

Також президент Дуда зазначив, що це будівництво є частиною глобального проекту "Триморье", який дозволить Польщі стати гарантом енергетичної безпеки України.

"Дуже важливо, що Польща буде одним з гарантів енергетичної безпеки України, яка, як ми знаємо, роками піддається газовому, енергетичному шантажу з боку Росії. Тому цей елемент є вкрай важливим для суверенітету і повної незалежності України", — наголосив Анджей Дуда.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше державний газовий оператор Болгарії підписав контракт на 1,1 млрд євро (1,2 млрд доларів) з групою з Саудівської Аравії на будівництво газопроводу, по якому російський газ буде транспортуватися до Європи в обхід України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.prezydent.pl/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!