Головна Новини Бізнес бюджет Зеленський анонсував безпрецедентний ремонт доріг в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський анонсував безпрецедентний ремонт доріг в Україні

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що в ремонт українських доріг буде вкладено не менше 20 млрд доларів

8 серпня 2019, 14:38 comments3896
Поділіться публікацією:
Зеленський анонсував безпрецедентний ремонт доріг в Україні

Протягом найближчих п'яти років в інфраструктуру України буде вкладено не менше 20 мільярдів доларів. Про це на своїй сторінці у Twitter написав глава держави Володимир Зеленський.

За його словами, такі гроші необхідно вкласти, щоб привести в порядок 24 тисячі кілометрів українських доріг. А також збільшити кількість реально працюють аеропортів у країні  до 15-ти і забезпечити розвиток п'яти морських портів.

picture

Варто зазначити, що в Україні минулого року було відремонтовано 3800 кілометрів доріг, або 2,2%. Згідно з нинішнім курсом долара (1 дол. — 25,42 грн. за НБУ), торішній ремонт доріг обійшовся майже в 1,4 млрд. доларів. Всього в Україні налічується 172 тис. км доріг. Враховуючи, що в 2018 році було зроблено 3800 км доріг, з такими темпами Україні знадобиться близько 45 років, щоб відремонтувати абсолютно всі дороги. При цьому, до того часу, необхідно буде "латати" і ті, що будувалися в першу чергу.

За даними Міністерства інфраструктури України, за попередні три роки було відновлено 6800 кілометрів доріг державного та місцевого значення. Це перевищило обсяги ремонтів за попередні 10 років (2005-2015 років).

Цього року планують провести ремонти на 319 об'єктах. Серед них — об'їзна дорога міста Житомир на дорозі Київ-Чоп, дорога Дніпро — Кривий Ріг — Миколаїв, Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка та інші.

Як писало видання "Коментарі", Зеленський має намір легалізувати азартні ігри



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!