Головна Новини Бізнес бюджет ЗМІ з'ясували, кому може бути вигідна "тютюнова маржа" в поправці до податкового законопроекту
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ з'ясували, кому може бути вигідна "тютюнова маржа" в поправці до податкового законопроекту

В результаті прийнятих поправок, в середньому пачка сигарет в Україні подорожчає на 7-10 грн, але переплата в розмірі близько 300 млн дол. у рік буде йти не в держбюджет

8 жовтня 2019, 09:00 comments4536
Поділіться публікацією:
ЗМІ з'ясували, кому може бути вигідна "тютюнова маржа" в поправці до податкового законопроекту

Народний депутат від партії "Слуга народу", заступник голови комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов підтримав поправки в законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів та єдиного соціального внеску (ЄСВ), які можуть позитивно позначитися на прибутковості його ж сигаретного бізнесу. Про це пише видання "Голос".

Як відзначають журналісти, відповідні поправки були запропоновані у листі від імені маловідомої асоціації. Озвучив ж зміст листа на засіданні Комітету Олександр Сухомлин – екс-заступник міністра економіки в уряді Азарова, яку також пов'язують з компанією "Волиньтютюн". При цьому його, а також інших членів Комітету, не збентежив той факт, що поправки стосуються тютюнового ринку, в той час як тематика законопроекту з тютюновими виробами не пов'язана.

Мова в поправці йшла про те, що оптовикам, які продають сигарети, гарантується 7% маржі з продажу сигарет, а роздрібним продавцям – 13%.

"Запропонована в листі Сухомлина маржа – це казковий подарунок для оптових і роздрібних структур. Справа в тому, що майже весь тягар сплати податків (перш за все, акцизу – це десь 65% від ціни) лежить на виробниках, тому частка оптових і роздрібних структур на тютюновому ринку значно нижче 7-13%, запропонованих в листі", — пише "Голос".

Зазначається, що пропозиція слідом за Комітетом підтримав і весь парламент.

В результаті підйому маржі, в середньому пачка сигарет в Україні зросте в ціні на 7-10 грн. За підрахунками експертів, загальна сума переплати складе до 300 млн дол. у рік. Ці гроші споживачі заплатять з власних кишень, причому вони надійдуть не в державний бюджет. Причина в тому, що Андрій Холодов, за інформацією "Голосу", має пряме відношення до мережі "Т-Кіосків". Раніше дана мережа торгувала газетами і журналами, але потім переключилася на продаж сигарет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/709724
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!