Головна Новини Бізнес бюджет Один з "палаців", побудованих профспілкою митниці в Конча-Заспі, здали в оренду за безцінь Насирову, - Нефедов
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з "палаців", побудованих профспілкою митниці в Конча-Заспі, здали в оренду за безцінь Насирову, - Нефедов

Голова Митної служби України Максим Нефьодов анонсував розслідування дій відомчої профспілки, яка майже задарма здавала в оренду елітні будинки в Конча-Заспі топ-чиновникам

31 січня 2020, 17:45 comments1730
Поділіться публікацією:
Один з "палаців", побудованих профспілкою митниці в Конча-Заспі, здали в оренду за безцінь Насирову, - Нефедов

Щомісяця український держбюджет не дораховується близько 5 млн грн від здачі профспілкою митниці елітних котеджів в Конча-Заспі за безцінь. Ще за часів президентства Віктора Януковича профспілка зобов'язалася побудувати там реабілітаційний центр для працівників, але замість цього були зведені котеджі та на десятки років віддані в оренду топ-чиновникам Державної митної служби. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Автори матеріалу нагадали слова глави Митної служби Максима Нефьодова, який вказав на корумпованість відомчого профспілки як причину такого стану речей. За фактом будівництва елітних котеджів в Конча-Заспі Нефьодов анонсував розслідування Державної архітектурної служби, а потім і Національної поліції. Він також заявив, що практика, при якій профспілки працюють лише в інтересах вищого керівництва, повинна залишитися в минулому.

В сюжеті "5 каналу говориться, що один з "палаців", побудованих профспілкою для топ-митників, був зданий в оренду на 17 років Роману Насірову, який нібито платить за двоповерховий мебльований котедж майже на 200 кв. м менше 7 тис. грн на місяць.

Нефедов каже: ситуація, що склалася, дискредитувала профспілку, і в нинішньому вигляді вона повинна припинити свою роботу.

"Я б дуже хотів, щоб старі порядки, коли профспілка де-факто працювала на інтереси вищого керівництва фіскальної служби, залишилася в минулому. Зрештою, це гроші самих митників – це відрахування, які йдуть з їх зарплат, і ці кошти повинні використовуватися на потреби самих митників", – заявив глава відомства.

За його словами, результати розслідування від ДАБІ повинні бути оприлюднені через місяць-півтора. Мета розслідування – з'ясувати, хто дав дозвіл або проявив службову бездіяльність, дозволивши побудувати елітні будинки там, де повинен був з'явитися реабілітаційний центр або котеджі для персоналу.

Повернене майно, за словами Максима Нефьодова, планують реалізувати на відкритому аукціоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!